Генералното консулство в Русе предупреждава за измами с безплатните електронни

...
Генералното консулство в Русе предупреждава за измами с безплатните електронни
Коментари Харесай

Измами с безплатни електронни визи за Русия

Генералното консулство в Русе предизвестява за измами с безплатните електронни визи за визити на избрани области на Русия. Граждани от Варна и София са се оплакали, че разнообразни уеб уеб сайтове и туристически организации вземат от 15 до 40 евро за издаване на документа.

Освен Калининградска област, от 1 октомври тази година българите могат да посетят с безвъзмездна електронна виза Санкт Петербург и Ленинградска област. От Генералното консулство алармират, че съмнителни медиатори оферират помощ против възнаграждение за оформянето на документа.

Диана Иванова от Русе има намерение със фамилията си да отиде на екскурзия в Санкт Петербург, само че след предизвестието за измамата, споделя, че няма да разчита на медиатори.
Диана Иванова: Много жители биха се подлъгали и биха заплатили такса за визи, тъй като до неотдавна те бяха заплатени. За своя сигурност бих проверила на формалния уебсайт на посолството на Русия в България или от Генералното съветско консулство в Русе.
Измамниците желаят пари и с цел да ускорят издаването на електронната виза, а оптималният период за това е 4 дни, акцентират съветските дипломати.

Те поучават жителите персонално да подават документите си на профилирания уеб уебсайт на министерството на външните работи на Русия.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР