Генералният секретар на японското правителство Йошихиде Суга съобщи, че ще

...
Генералният секретар на японското правителство Йошихиде Суга съобщи, че ще
Коментари Харесай

Япония обявява на 1 април името на новата епоха за страната

Генералният секретар на японското държавно управление Йошихиде Суга заяви, че ще разгласи името на новата ера в Япония на 1 април в 11:30 часа. Според оповестява изданието The ​​Mainichi, представено от Интерфакс.

След това японският министър председател Шинзо Абе ще организира конференция, на която ще прочете личното си изказване.

В понеделник сутринта държавното управление ще даде и къс лист с претенденти от бизнеса, университетските кръгове и медиите, с цел да чуе отзиви за новото име на епохата. Освен това, преди да бъде утвърдено решението за въвеждане на ново име на епохата, ще бъдат взети мненията на водачите на двете камари на японския парламент.

Промяната на името на епохата е значимо събитие в Япония, защото то се употребява при сеченето на монети, произвеждане на календари, както и в публични документи. Сегашната ера се назовава Хейсей - Ерата на мира.

125-ият японски император Акихито през август 2016 година в особено послание към популацията изрази предпочитание да отстъпи престола на сина си - принц Нарухито. На идната година комисията по въпросите на императорското семейство одобри законодателство, което разрешава на императора първата абдикация от 200 години, да напусне трона.

Денят на отдръпването на император Акихито ще бъде 30 април, а възкачването на трона и церемонията по интронизацията на неговия правоприемник наследника ще се състои на 1 май, 2019 година.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР