Генералният секретар на ООН Антонио Гутериш призова света да помогне

...
Генералният секретар на ООН Антонио Гутериш призова света да помогне
Коментари Харесай

ООН призова световната общност да помогне на Пакистан

Генералният секретар на Организация на обединените нации Антонио Гутериш прикани света да помогне на Пакистан, оповестява Асошиейтед прес. Той дойде в страната в петък, с цел да види опустошението, породено от климата от месеци на смъртоносни рекордни наводнения.

Пътуването му идва по-малко от две седмици, откакто Гутериш призова за 160 милиона $ незабавно финансиране за подкрепяне на засегнатите от мусонните дъждове и наводнения, които предизвикаха вреди за минимум 10 милиарда $ и 1391 смъртни случая.

" Пристигнах в Пакистан, с цел да изразя дълбоката си взаимност с пакистанския народ след опустошителните наводнения тук. Призовавам за солидна поддръжка от страна на интернационалната общественост, до момента в който Пакистан реагира на тази климатична злополука ", написа той в Twitter.

Миналата седмица шефът на Организация на обединените нации насочи строго предизвестие за резултатите от изменението на климата. " Нека спрем да вървим насън към унищожаването на нашата планета от изменението на климата ", сподели той във видеообръщение към гала в Исламабад по това време. " Днес това е Пакистан. Утре това може да бъде вашата страна.

Часове след идването си той се срещна с основани в Пакистан чиновници на Организация на обединените нации, с цел да обсъдят отговора на наводненията. Според Организация на обединените нации Гутериш е разискал отговора на наводненията и " акцентира, че би трябвало да създадем всичко допустимо за народа на Пакистан ".

Пакистанският министър на информацията Мариам Аурангзеб в изказване благодари на шефа на Организация на обединените нации за визитата в Пакистан във време, когато една трета от Пакистан е под вода.

Досега организациите на Организация на обединените нации и няколко страни са изпратили близо 60 самолета с помощ, а управляващите споделят, че Обединените арабски емирства са едни от най-щедрите донори, защото до момента са изпратили 26 полета с помощ или жертви на наводнения. Съединените щати обявиха, че ще дават 30 милиона $ помощ за подкрепяне на жертвите на наводненията.

Наводненията засегнаха цялостен Пакистан и засегнаха повече от 3,3 милиона души.

От юни проливните дъждове и наводненията прибавиха нови тежести към ограничения от пари Пакистан и подчертаха непропорционалния резултат от изменението на климата върху обеднялото население. Наводненията в Пакистан също са ранили 12 722 души, унищожили са хиляди километри пътища, съборили са мостове и са нанесли вреди на учебни заведения и лечебни заведения, съгласно Националната организация за ръководство на бедствия.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР