Генералният директор на Световната здравна организация (СЗО) Тедрос Гебрейесус заяви

...
Генералният директор на Световната здравна организация (СЗО) Тедрос Гебрейесус заяви
Коментари Харесай

Шефът на СЗО с важен призив към всички страни, борещи се с К-19

Генералният шеф на Световната здравна организация (СЗО) Тедрос Гебрейесус съобщи в петък, че национализмът при имунизациите единствено ще забави напъните против пандемията, съобщи FARS News.

Тедрос съобщи, че в този момент 78 по-богати страни са се включили към световния проект за систематизиране на ваксини COVAX, което прави общо 170 страни, а броят им пораства. Той прикани други да се причислят до крайния период 18 септември, съобщи Ройтерс.

Присъединяването към проекта подсигурява на тези страни достъп до ваксини, като сега се приготвят девет претенденти, сподели той и добави, че още четири са обещаващи.

Но някои страни, които са обезпечили лични доставки посредством двустранни покупко-продажби, в това число Съединени американски щати, обявиха, че няма да се причислят към COVAX.

Тедрос не загатна съответни страни в изявлението си.

"Ако и когато имаме ефикасна ваксина, ние също би трябвало да я използваме дейно. С други думи, първият приоритет би трябвало да бъде имунизирането на някои хора във всички страни, а не на всички хора в някои страни ", сподели той и добави, че би трябвало да се даде приоритет на здравните служащи, възрастните хора и тези с съществени болести.

Тедрос благодари на Германия, Япония, Норвегия и Европейската комисия за присъединението към COVAX през последната седмица.

Припомняме, че по-рано Световната здравна организация разгласи, че чака огромните доставки на коронавирусната ваксина по целия свят да стартират доникъде на 2021 година.

Това съобщи основният откривател на СЗО Сумия Суминанатхан.

В момента СЗО чака крайните резултати от опитите на няколко ваксини, сподели тя. По-късно организацията има намерение да провежда разпространяването на технологии за тяхното произвеждане и да стартира да получава лекарството в милиарди дози.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР