General Motors повиши с 2,21% прогнозата си за печалбата за

...
General Motors повиши с 2,21% прогнозата си за печалбата за
Коментари Харесай

GM подобри прогнозата си за 2023 г., няма намерение за ценови войни

General Motors увеличи с 2,21% прогнозата си за облагата за цялата 2023 година, изтъквайки желанието на потребителите да харчат повече за модели от висок клас, оповестяват CNBC и WSJ.   Най-големият производител на коли в Съединени американски щати във връзка с продажбите регистрира облага преди налози за първото тримесечие, която надвиши прогнозите на анализаторите.   Резултатите на GM за първото тримесечие включват поправена облага от 3,8 милиарда $, което е спад от 6% по отношение на миналата година. Това в последна сметка се равнява на 2,21 $ облага на акция, надхвърляйки междинната оценка на анализаторите от $1,70.   Приходите на компанията са нарастнали с 11% до близо 40 милиарда $, което включва връх за първото тримесечие от 32,9 милиарда $ в Северна Америка, защото търсенето на огромни пикапи и SUV като GMC Sierra и Cadillac Escalade – най-печелившите модели на GM – остава мощно.   За цялата година GM покачва упованията си за поправени облаги преди налози до диапазон 11-13 милиарда $, или $6,35 до $7,35 на акция, по отношение на предходния предстоящ диапазон $10,5-$12,5 милиарда или сред $6 и $7 на акция, обобщават WSJ и CNBC.    Акциите на GM нарастнаха с към 2% в предварителната американска търговия.

Финансовият шеф на GM Пол Джейкъбсън разяснява пред медии, че търсенето на коли остава мощно и потребителите не престават да заплащат приблизително 50 263 доларацза транспортно средство в Съединени американски щати през първото тримесечие, което е с 1% по-малко от година по-рано.   Приходите и продажбите са се повишили, защото GM и други автомобилни компании не престават да усилват производството, до момента в който провокациите, свързани с дефицита на компютърни чипове, понижават.   Джейкъбсън също по този начин разяснява, че GM не усеща нужда да дава отговор на пониженията на цените на бързо развиващия се пазар на електрически транспортни средства, в това число на скорошните понижения от страна на Tesla.

GM и корейският производител на акумулатори Samsung SDI оповестиха и че възнамеряват да влагат повече от 3 милиарда $ в нова фабрика за батерийни кафези в Съединени американски щати, която ще стартира работа през 2026 година   Междувременно вложителите са нащрек за признаци на уязвимост в автомобилния бизнес след повече от две години на мощни облаги, отбелязва WSJ. Страховете от криза, по-високите лихвени проценти и възобновяване на запасите от коли се чака да лимитират съвсем рекордните цени, които американските консуматори заплащат за нови транспортни средства, съгласно някои анализатори.   Към момента това не се е случило, като междинната цена, платена за ново транспортно средство през март, е била 45 818 $, което е с 5,5% повече от година по-рано, съгласно изследователската компания J.D. Power.   „ Всички виждат спадове зад ъгъла. Този ъгъл просто продължава да се отдалечава от ден на ден и повече “, разяснява Джейкъбсън при започване на този месец.   Анализаторът на Evercore ISI Крис Макнали споделя, че вложителите са очаквали мощни резултати за първото тримесечие от GM и от противника му Ford Motor, който ще регистрира облагите си на 2 май. И че сега те са фокусирани върху това по кое време, а не дали, въздействието от по-големите тласъци, страховете от криза и резултатите от нападателната ценова акция на Tesla ще стартират да се демонстрират.

GM в това време предприе ограничения за понижаване на разноските, с цел да се защищити от спад. Компанията също по този начин разчита на своята доходност в Северна   Америка, с цел да компенсира слабостта на други места. В Китай доставките на коли до дилърите са намалели с 23%, както и облагата. Джейкъбсън приписва спадовете на мощната конкуренция и ценовия напън и споделя, че стартирането на нови електрически автомобили от GM в страната по-късно тази година би трябвало да помогне за възстановяване на резултатите.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР