ГДБОП разби поредният кабелен оператор, разпространявал незаконно телевизионни канали, пишат

...
ГДБОП разби поредният кабелен оператор, разпространявал незаконно телевизионни канали, пишат
Коментари Харесай

ГДБОП разби незаконна кабеларка

ГДБОП разруши следващият кабелен оператор, разпространявал нелегално телевизионни канали, пишат " ". Операцията е на отдел " Киберпрестъпност " и е против компания, работила в софийските квартали " Люлин " и " Надежда ", както и в градовете Костинброд, Самоков и Ботевград.

Операторът в действителност имал лиценз за някои канали. Вместо да предлага единствено тях обаче, той добавил в портфолиото си и стратегии, които са платени, а компанията е хакнала. За да прикрие следите си, компанията навързала схемата през няколко компании, множеството бушони. Въпреки опита за илюзия обаче мошениците били разкрити.

Така на 15 ноември от отдел " Киберпрестъпност ", дружно с представители на Европейската полицейска организация Европол, Министерството на културата, Комисията за контролиране на известията, както и Националната организация по приходите, създали акцията в София. В хода на интервенцията са осъществени дейности по следствието, като са конфискувани документи, компютърни конфигурации и техника, имаща отношение към реализираната незаконна активност. Образувано е досъдебно произвеждане, при което са открити данни за непозволено разпространяване на телевизионни канали, без нужното по закон единодушие на правоносителите, до хиляди клиенти. Разследването по случая продължава под надзора на Софийска районна прокуратура.

Това е петата акция на ГДБОП против кабелни пирати. Първата бе през юли 2019 година в Благоевград и региона. Втората бе през януари м.г. в Кърджали, а месец по-късно имаше и в Бургас. В края на 2020 година пък имаше няколко интервенции против кабелни пирати, които действаха от България, само че подаваха незаконна телевизия в чужбина. През април т.г. пък бяха ударени кабелни пирати, които пускаха незаконно интернет и телевизия в Разград, Исперих и близките села.

Заради сходни акции, както и голям брой интервенции против незаконно разпространяване на книги и филми в последните 4 години, България бе извадена от отрицателния бдителен лист “Специален 301 ” на Департамента по търговия на Съединени американски щати. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР