Газпром повиши транзита на газ през Украйна за сряда до

...
Газпром повиши транзита на газ през Украйна за сряда до
Коментари Харесай

Газпром увеличава транзита през Украйна

" Газпром " увеличи преноса на газ през Украйна за сряда до тавана за дълготрайно запазване - 109,3 милиона кубически метра, заяви " Интерфакс ".

Агенцията се базира на данни от " Оператора на газопреносната система на Украйна ".

На 9 ноември резервацията беше 100,2 милиона кубически метра, на 8 ноември фактически са транзитирани 88,6 милиона кубически метра.

Заявлението за потребление на мощностите на газопровода " Ямал-Европа ", който минава през Беларус и Полша за Германия е на равнище от 31 милиона кубични метра - това е месечната резервация на полския сектор от газопровода, сочатот данните на немския газопреносен оператор Gascade.

От началото на ноември " Газпром " усилва износа на газ към Европа, само че до момента не беше избирал трасета в украинско и полско направление.

Миналия вторник " Газпром " разгласи, че е одобрил и започва проект за изпомпване на газ в пет европейски подземни складове за ноември, като дефинира размерите и маршрутите за превозване на газ.

Като цяло изпомпването в украинска и полска посока във вторник се е нараснало с към 17 милиона кубически метра спрямо понеделник, в сряда би трябвало да нарасне с още 18 милиона кубични метра. През октомври " Газпром " изнесе приблизително 420 милиона кубически метра за страни отвън Оперативно-наблюдателно дело.

В края на октомври Владимир Путин подреди на Газпром да усили доставките на газ за Европа, откакто приключи попълването на вътрешните доставки на 8 ноември.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР