Гърция въвежда нови ограничения за влизане в страната като част

...
Гърция въвежда нови ограничения за влизане в страната като част
Коментари Харесай

Гърция въвежда нови ограничения за влизане от 15 юли


Гърция вкарва нови ограничавания за влизане в страната като част от най-актуалните ограничения за ограничение на разпространяването на COVID-19. Те са признати от гръцкото държавно управление на 11 юли, оповестиха от Министерство на външните работи.

За интервала от 00.01 часа на 15 юли до 00.01 ч. на 29 юли 2020 година се вкарва краткотрайно ограничаване на всички сухопътни и железопътни връзки с България , както и влизането на гръцка територия на хора, идващи от България, като се изключи Граничен контролно-пропусквателен пункт Кулата-Промахон. Изключение на тези ограничавания имат единствено:

- гръцки граждани; притежатели на позволение за престой; лица, чието главно жилище или всекидневно престояване е в Гърция ;

- прекосяването на товарни камиони за транспорт на стоки;

- влизането на лица при безусловно наложителни пътувания (служебни, бизнес), което се потвърждава със съответните документи.

Влизането в Гърция през Граничен контролно-пропусквателен пункт Промахон на лица отвън обсега на изключенията по т. 1 се позволява, ако са изпълнени следните наложителни условия:

- хора с негативен резултат за ковид COVID-19 след изработен тест по метода PCR, осъществен посредством взимане на стомафарингиални (от устата) или ринофарингиални (от носа ) проби. Тестът би трябвало да е изработен в границите на последните 72 часа преди идването в Гърция в референтните частни (частните лаборатории би трябвало да са сертифицирани от способния народен орган на съответната страна) или държавни лаборатории, на страната на генезис или в страната на пренос ;
 Унгария постанова нови ограничения при пътешестване поради COVID-19
Унгария постанова нови ограничения при пътешестване поради COVID-19

Здравни инспекции и карантина за идващите от страните с висок риск от COVID-19

- лицата, които разполагат с уверение (документ) на британски език за горепосоченото диагностициране , съдържащо име и фамилия, номер на паспорт или персонална карта на лицето, което те следва да показват пред способените контролни органи, а точно екипите на Генералния секретариат за гражданска отбрана, които дават отговор за осъществяването на медицински прегледи и надзор.

Всички, които пътуват към Гърция попълнят електронен формуляр за интервала от 00.01 ч. на 15 юли до 00.01 ч. на 31 август 2020 година Това е без значение от тяхното поданство и метода на влизане в страната. Формулярът е PLF (Passenger Locator Form). Той се намира на електронен адрес https://travel.gov.gr . Пътниците попълнят данните си за контакт в Гърция най-късно предходния ден, преди идването им в страната.

Специално до 00.01 ч. на 15 юли 2020 година влизането в Гърция през сухопътна граница е допустимо за хора, които към този момент са попълнили електронната форма (PLF) преди публикуването на сегашния законодателен акт (ДВ брой B " 2796/11.07.2020).

Гръцките управляващи позволяват за подкрепяне на екипите на Генералния секретариат за гражданска отбрана да вземат участие и полицейски чиновници.
 Министерство на външните работи предизвестява за опашки на граничните пунктове с Хърватия
Министерство на външните работи предизвестява за опашки на граничните пунктове с Хърватия

Няма смяна за директно прекосяване и престой в Хърватия за българите
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР