Гърция преодоля финансовите трудности, укрепва своите позиции в ЕС и

...
Гърция преодоля финансовите трудности, укрепва своите позиции в ЕС и
Коментари Харесай

Ципрас: Гърция преодоля кризата и се превръща в опора на стабилност на Балканите

Гърция преодоля финансовите компликации, укрепва своите позиции в Европейски Съюз и е опора непоклатимост на неспокойните Балкани, съобщи в четвъртък гръцкият министър председател Алексис Ципрас в своята резиденция преди срещата си с немския канцлер Ангела Меркел, която е на двудневно посещаване в гръцката столица, съобщи ТАСС, представена от Българска телеграфна агенция.

По думите на Ципрас след съвсем пет години немският канцлер е дошъл в друга Гърция, която след доста огромни компликации е съумяла да преодолее рецесията и дефинитивно да излезе на пътя на развиването и обществените преобразования. През миналия интервал ние взаимно преодоляхме компликации, спорове, стълкновения и несъгласия, успявайки да намерим в границите на това, че Европа постоянно следва процедурите за намиране на взаимни отстъпки, решения, с цел да преодолеем тези провокации. Смятам, че през днешния ден ние можем да кажем, че успяхме да запазим европейската единодушие и да преодолеем гръцката рецесия, която в същото време бе и европейска рецесия, сподели Ципрас.

От своя страна Меркел съобщи, че на драго сърце е пристигнала в Атина, с цел да разиска разнообразни въпроси. Отминаха сложни години и ние успяхме да укрепим европейския дух, да се заемем с разнообразни проблеми, които имат огромно значение за Европа и Гърция, сподели Меркел. Гръцкият народ мина през сложен стадий и аз бих желала да благодаря за това, което съумя да направи Гърция, без значение от икономическите компликации и тежестта на ограниченията. Според думите на канцлера тематика на разискване с управлението на Гърция ще бъде и ролята на страната на Балканите.

Германският канцлер Ангела Меркел дойде през днешния ден вечерта на двудневно посещаване в гръцката столица. След среща в четвъртък с премиера Алексис Ципрас тя ще бъде призната в петък от президента Прокопис Павлопулос и ще беседва с водача на опозицията Кириакос Мицотакис. 

 

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР