Гърция няма да въвежда нито национален локдаун, нито задължително ваксиниране

...
Гърция няма да въвежда нито национален локдаун, нито задължително ваксиниране
Коментари Харесай

Няма да има локдаун и задължително ваксиниране в Гърция

Гърция няма да вкарва нито народен локдаун, нито наложително имунизиране макар апелите на лекарите, съобщи здравният министър Танос Плеврис. Властите активизират частни клиники и лекари в северните региони на страната, където имунизираните са под междинното равнище на страната.

Критично висок е броят на новозаразените в Северна Гърция, като интензивните отделения останаха без свободни места, оповестяват от лечебните заведения в Солун. По неотложност държавното управление обезпечи в допълнение 260 кревати в частните клиники в Солун, Волос и Лариса. Обсъжда се активизиране на частни лекари със компетентност, нужна за Covid отделенията, предава БНР.

Кметът на Серес изиска да се наложат още по-строги ограничения в региона поради растящия брой на инфектираните. Солун, Драма, Кавала, Александруполис са с доста инфектирани и приети в болница. Очаква се в тези региони да се вкарат местни строги противоепидемични ограничения.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Почти цяла Северна Гърция се минава от през днешния ден в " алена " з...

Повечето лекари, които работят на първа линия, към този момент считат, че и имунизираните би трябвало да се тестват от време на време. Никос Каправелос, основен доктор в една от солунските лечебни заведения, съобщи, че " или всички ще се имунизират, или ще потънем дружно. "

Въпреки констатациите на комисията за надзор на пандемията, министърът на опазването на здравето Танос Плеврис е безапелационен, че няма да бъде въведено наложително имунизиране. Засега имунизацията е наложителна единствено за медицинските експерти.

Проф. Никос Дзанакис даже прикани да се изпратят лекари по домовете на възрастните хора, с цел да ги убеждават да се ваксинират. " Ако не ги имунизираме, ще ги изгубим ", безапелационен е експертът. Той предвижда увеличение на инфектираните и умрелите през ноември.

Неваксинираните студенти недоволстват против здравните ограничения, защото се усещат дискриминирани. Те настояват, че ограничаващите ограничения, като тестване по два пъти на седмица и даже разделно навестяване на лекции, библиотеки и общежития, са във щета на образованието. От другата страна са преподавателите, които желаят от министъра на опазването на здравето краткотрайно да затвори университетите и да се премине на отдалечено образование.

Преди няколко дни министър председателят Кириакос Мицотакис съобщи, че няма да се вкарва народен локдаун. Икономиката няма да издържи, а и хората са изтощени и не съблюдават рестриктивните мерки, считат специалистите.

, измежду които и България.

ОЩЕ Пожарна охрана ТЕМАТА:

Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР