Гърция е в хватката на голяма бежанска/мигрантска криза и една

...
Гърция е в хватката на голяма бежанска/мигрантска криза и една
Коментари Харесай

Никаква милост за контрабандистите в Гърция

Гърция е в хватката на огромна бежанска/мигрантска рецесия и една от първите и най-важни ограничения, които би трябвало да предприеме държавното управление, е приемането на по-строги закони за ограничение на трафика на мигранти.

Необходимо е такова законодателство, че всеки наказан за това закононарушението да прекара дълго време в пандиза и да не получава прошка. Това законодателство би трябвало да бъде необятно рекламирано, тъй че в целия свят да стане ясно, че Гърция не толерира трафика на мигранти.

Разбира се, приемането и прецизното използване на подобен закон единствено по себе си не е задоволително, с цел да спре вълните от идващите в страната мигранти и бежанци. Проблемът, най-малко към този момент, наподобява неизпълним, без значение какъв брой е настойчив регионалният шеф на Северна Егея Костас Муцурис да бъде оповестено изключително състояние на островите, без значение от всички обещания, които държавното управление дава и ограниченията, които приема за справяне с кризата; без значение от обвиняванията на опозицията, написа „ Катимерини ”.

Притокът на мигранти/ бежанци ще продължи заради войната и изменението на климата в Близкия изток и Африка и големия приръст на популацията в тези региони.

Мигрантската вълна ще продължи и заради обстоятелството, че турското държавно управление я употребява като средство за отбрана на личните си ползи. Това ще продължи и тъй като страните от Европейския съюз заради някакви вътрешни аргументи нямат желание да окажат помощ. От друга страна, границата на Европа с Турция е в морето, а гръцките острови са доста покрай нейното крайбрежие, тъй че е съвсем невероятно лодките да бъдат спрени.

Накратко, Гърция не е в положение да предприеме сама каквито и да е радикални решения. Ключът към тях са в ръцете на други, само че те очевидно нямат подготвеност да оказват помощ.

Означава ли това, че Гърция би трябвало да се откаже и признае проваляне? Разбира се, че не. Докато страната чака да се случи знамение, обстановката би трябвало да бъде оценена независимо, да се сътвори допустимо най-хубавата организация, да бъде осведомена гръцката общност, доколкото това е допустимо. И гласът на Гърция да бъде чут в Европейския съюз.

Най-важното, което би трябвало да се разбере е, че казусът с мигрантите не може да бъде решен без национална тактика и консенсус. Необходимостта от строго законодателство против трафика на хора, както и ограниченията за поддържане на реда и законността на островите, са единствено част от тази рамка, тъй че жителите им да могат да се почувстват спокойни. Ако не предприеме такива съществени ограничения, Гърция не би трябвало да се сърди на различен, с изключение на на себе си. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР