Галъп интернешънъл болкан“ публикува демографските профили от екзитпол и показва

...
Галъп интернешънъл болкан“ публикува демографските профили от екзитпол и показва
Коментари Харесай

Възходът на „Възраждане“: Партията масово е откраднала гласове от ПП

„ Галъп интернешънъл болкан “ разгласява демографските профили от екзитпол и демонстрира част от вероятните първи заключения и хипотези във връзка с масивите гласове. Тук делът на „ не поддържам никого “ взе участие в калкулациите, прецизират анализаторите. Екзитполът е изработен по поръчка на БНР, Българска национална телевизия, „ Нова броудкастинг груп “ ЕООД и „ Инвестор.БГ “ АД и е извършен от „ Галъп интернешънъл Болкан “.

Прилив на гласове за „ Възраждане “

Откъде „ Възраждане “ завоюва към 100 000 нови гласа? Основният прилив на нови гласове идва от хора, които преди този момент са дали своят вот за „ Продължаваме промяната “ – може би над 30 хиляди души, означават анализаторите и допълват, че останалите идват за сметка на негласували (в това число и гласуващи в този момент за пръв път), дали своят вот предния път за ГЕРБ или за Българска социалистическа партия и така нататък

Вотът за „ Продължаваме Промяната – Демократична България “

Къде ПП-ДБ загуби гласове и не доближи механичния си общ брой от предишния избор? Прегледът на резултатите демонстрира, че 20,7 % от общия избор през вчерашния ден е формиран от хора, к оито на предните избори са дали своят вот за Политическа партия, означават анализаторите и разясняват, че това е на процедура идентично на електоралния корпус на партията, т.е. последователите на Политическа партия от предходния избор по-скоро още веднъж са излезли да гласоподават.

Привържениците на Демократична България същ о – въпреки и може би малко по- нерешително (6 % от вчерашния избор е формиран от такива хора). От друга страна обаче, в близо 83 % от случаите последователите на Демократична България са дали своят вот точно за ПП-ДБ, до момента в който при Политическа партия делът на повторилите вота е малко по-нисък – 76 %, регистрират още анализаторите.

„ ИТН “ – над чертата

Как Има Такъв Народ стъпи на бариерата ? Първият прочит демонстрира, че към 70 хиляди от хората на Има Такъв Народ са такива, които и предния път са дали своят вот за тази партия – това очевидно е базисната нейна поддръжка, показват анализаторите. Сред останалите дялове от поддръжката им личат към десетина хиляди, идващи от Политическа партия.
Механичния общ брой на ПП-ДБ

Така, в последна сметка, става известно, че тези към 80 хиляди гласа по-малко от механичния общ брой на Политическа партия и Демократична България се коренят може би в ненапълно по-ниското гласоподаване на Демократична България, само че съразмерно повече – на ерозия в поддръжката на Политическа партия и транспорт на гласове от Политическа партия в посока на други, основно протестно и наказателно звучащи, обединения, означават анализаторите.

Възможността „ Не поддържам никого “

Ръстът на „ не поддържам никого “ в безспорни гласове е забележим, регистрират анализаторите. Както нормално, това е група с по-неясен профи л, само че очевидно по-млад, а всред предходните партийни желания още веднъж проличава повече Политическа партия, в сравнение с другата огромна мощ ГЕРБ, означават още те.

Време на взимане на решение

Както и на предишните избори, общо 25,2 % са взели решението в последните дни или в последния ден. Това са условно към 650 хиляди души . Този вид избор е осезаемо застъпен при партии като „ Възраждане “ и Има Такъв Народ, да вземем за пример, показват анализаторите.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР