Гадаенето с яйце е метод, известен от древни времена. Яйцето

...
Гадаенето с яйце е метод, известен от древни времена. Яйцето
Коментари Харесай

Гадаене с яйце

Гадаенето с яйце е способ, прочут от антични времена. Яйцето носи мощна символика, която се е запазила в международните религии и вярвания.

Затова е естествено, че яйцето е станало част от методите за гадаене на бъдещето и за предсказание на събития. Един от най-древните способи за гадаене е да се съберат на едно място яйца от няколко типа птици.

След това се покриват с забрадка и се намисля предпочитание. Без да се гледа, се бърка под кърпата и се вади яйце. По неговия размер се схваща дали желанието ще се извърши или не.

 Яйца

Но най-популярният способ за гадаене благодарение на яйце е съчетаването му с вода. Яйцето се чупи и се излива в транспарантен съд с вода.

По формата на белтъка с оптималната акуратност може да се планува ориста, считат експертите по гадаене с яйце. Възможността да се гадае с яйце се изяснява с това, че яйцето е знак за възникване на живота. Когато се съедини с значима буря като водата, това е контакт на две начала.

За гадаене с яйце се употребява топла вода, в която се пуска да изтече белтъкът на яйцето. Оформят се разнообразни по форма фигури.

 Гадаене с яйце

Ако белтъкът падне на дъното на чашата, това предвещава някаква неволя в фамилията. За неомъжена жена падналият на дъното на съда белтък значи крах в персоналния живот.

Ако от белтъка се оформи ангел, това предвещава благополучие и успокоение. Динята е гаранция за благополучие в фамилията, а пеперудата – знак на благоденствие.

Гривната е знак за идна женитба. Разкъсаната гривна предвещава разлъка с обичания. Бутилката е знак на радостни моменти.

Ветрилото е знак за двуличие и изменничество. Вилицата е неприятен знак, предсказва беднотия и оскърбление. Гълъбът е знак за обич и самодоволство, а крушата – за изменничество и фамилни неприятности.

Ако белтъкът се оформи като къща, това предвещава триумф във всички инициативи. Звездата също е предсказание за триумф. Клетката символизира огромна загуба на пари.

Лебедът символизира благосъстояние, а ножът – неприятности и разлъка с обичан човек. Рибата символизира триумф, а стрелата – финансови усложнения.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР