Футурологията (от латински Futurum—бъдеще и гръцки Λόγος—учение) представлява наука, която

...
Футурологията (от латински Futurum—бъдеще и гръцки Λόγος—учение) представлява наука, която
Коментари Харесай

Скоро ще учим езици с вълшебно хапче

Футурологията (от латински Futurum—бъдеще и гръцки Λόγος—учение) съставлява просвета, която изследва евентуалните, вероятните и желани събития в бъдещето, както и гледните точки, и даже легенди, които стоят в основата на сходни упования.

Футурологията цели да обезпечи значими познания за бъдещето, осланяйки се на избрани механизми. Футурологията може да бъде част от изкуството (литература, изобразително изкуство), също философията, само че по някакъв метод тя е и клон на историята. Учените занимаващи се с тази просвета постоянно са принудени да се сблъскат с неразбирането и скептицизма на обществото.

Според известния футуролог Никълъс Негропонте най-късно след тридесет години хората ще учат непознати езици по доста елементарен и елементарен метод - единствено с приемането на особено хапче, осведоми вестник Дейли мирър.

По думите на създателя на Медийната лаборатория на Масачузетския софтуерен институт в скоро време новата информация ще бъде излъчена на мозъка чрез храносмилателния тракт и надлежно кръвния поток. Нещо повече-хапчетата ще изземат функционалността на очите в доста области.

Известният футуролог показа своето удивително очакване за бъдещето в края клипчето си, оповестено в YouTube, което е част от беседите TED Talk.

 Свят

След двадесетина година ще можем да научим британски език, гълтайки таблетка. С друго хапче ще се осведомяваме за творчеството на Шекспир. Таблетките ще придвижват информация през кръвоносната ни система и техните разнообразни съставки ще се подават на верните зони в мозъка ни, планува експертът.

От цели тридесет години Никълъс Негропонте дава своите налудничави на пръв взор прогнози за развиването на техниката и науката. И въпреки на времето те да бяха срещнати с недоумление, някои от тях към този момент са факт, а други следва да се осъществен.

Негропонте беше индивидът, който предсказа нововъведенията в региона на видеото и малкия екран, както и бъдещото развиване на безжичните и цифровите технологии. По време на последното си прогнозиране той напомни за най-значителните от тях.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР