Футболните федерации, които планираха националните им отбори да носят капитански

...
Футболните федерации, които планираха националните им отбори да носят капитански
Коментари Харесай

Германия, Англия и Нидерландия са били изнудвани от ФИФА

Футболните федерации, които възнамеряваха националните им тимове да носят капитански ленти със признака One Love на Мондиал 2022 в Катар в символ на отрицание на дискриминирането в страната-домакин на Световното състезание и по целия свят, са били подложени на " изнудване ", обявиха от Германския футболен съюз (ДФБ). 
 Кейн и Ван Дайк показаха отчаяние от решението на ФИФА за техните капитански ленти Кейн и Ван Дайк показаха отчаяние от решението на ФИФА за техните капитански ленти
Англия, Уелс, Белгия, Нидерландия, Швейцария, Германия и Дания са били подлагани на напън от Международната футболна федерация (ФИФА). Капитаните на тимовете бяха застрашени с санкции, в случай че носят многоцветната лента. Хомосексуализмът е незаконен в Катар и Англия бе първият тим, който трябваше да стачкува против това. " Директорът на шампионата е посетил англичаните и им е споделил, че ще има огромни санкции, без да прецизира какви ще бъдат те ", съобщи медийният координатор на ДФБ Щефен Зимон, представен от организация " Ройтерс ". 
 Сега и това! ФИФА подреди на Белгия да смени аварийния си екип Сега и това! ФИФА подреди на Белгия да смени аварийния си екип
Той обаче също не сподели дали става въпрос за уредници от ФИФА, или от Катар. " Случилото се е мъчително, само че то не трансформира нашето мнение и нашите полезности. Не сме позьори, които трансформират мисленето си в сложен миг. Просто бяхме подложени да рискова доза изнудване и взехме решение, което не искахме да взимаме ". Заради смяната ДФБ даже загуби спонсор - супермаркет веригата REWE.  " Разбирам за какво хората са разочаровани, само че ни предложиха да избираме сред чума и холера ", добави той. 

Европейците не съумяха с апелите си за интернационален митинг, само че футболистите от националния тим на Иран направиха подобен против управляващите в страната си, откакто отхвърлиха да пеят химна преди мача си в понеделник. Така те поддържаха всеобщите митинги в страната, напомня " Ройтерс ". " Изключително мощно почитаме това, което направиха националите на Иран през вчерашния ден. Симпатизираме на дамите в Иран и ги поддържаме. Да, не можем да носим признака, само че продължаваме да поддържаме неговото обръщение ", продължи Зимон. " ДФБ е във фундаментална съпротива на ФИФА ".
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР