Футболната звезда Кристиано Роналдо планира да инвестира в медийната група

...
Футболната звезда Кристиано Роналдо планира да инвестира в медийната група
Коментари Харесай

Роналдо с любопитен ход - започна да купува медии, които го критикуват

Футболната звезда Кристиано Роналдо възнамерява да влага в медийната група Cofina, която е водач в Португалия. Новината пристигна от нейния общоприет управител Луис Сантана, написа " Мач Телеграф ".

Интересното е, че 5-кратният притежател на Златна топка от дълго време е в спор с медиите на тази група. Популярният всекидневник Correio da Manha, който е водещ за групата, беше подложен на критика няколко пъти от Кристиано Роналдо, който го упрекна в " непрекъснато измисляне на информация и несъгласия ", срамни за него или за тима на Португалия.

През 2014 година футболистът завоюва дело против вестника за навлизане в персоналния му живот. Той също неведнъж отхвърли да дава отговор на въпроси на публицисти от малкия екран на групата Cofina - CMTV. Преди Евро 2016 той даже сграбчи микрофона на кореспондент на CMTV, с цел да го хвърли в малко езеро.

Всичко това в този момент наподобява е забравено...

Влизането на футболиста в капитала на групата ще стане в границите на " Management Buy-Out (MBO) ", усвояване на компанията от нейните мениджъри, което " скоро ще бъде показано на акционерите ", сподели изпълнителният шеф на Cofina Луис Сантана пред организация Lusa Press.

Той прецизира, че " най-хубавият състезател в света е доста въодушевен от концепцията да влага в медиите на своята страна във водещ план ".

Обявен от списание Forbes за най-богатия състезател на всички времена, нападателят на Ал-Насър може да стане най-големият акционер в Cofina с дял от 30% на стойност към 70 милиона евро.

Групата Cofina, която също управлява икономическия всекидневник Jornal de Negocios, новинарското списание Sabado и спортния вестник Record, генерира облага от 10,4 милиона евро предходната година, което е растеж от 147% за една година, с оборот от малко над 76 милиона евро.

38-годишният нападател към този момент е вложил в португалската хотелска група Pestana, с цел да ръководи хотели под марката " CR7 ".
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР