Фронтът Полисарио е в основата на скандал за пране на

...
Фронтът Полисарио е в основата на скандал за пране на
Коментари Харесай

Полисарио и Хизбула - скандал с пране на пари и тероризъм

Фронтът Полисарио е в основата на скандал за пране на пари и сенчеста мрежа за финансиране на тероризма, оперирана в Европа в съучастничество с Хизбула - подкрепяната от Иран шиитска въоръжена формация.

Позовавайки се на финансови следствия, отчети от испанската Гражданска армия и специалисти по тероризма, немският всекидневник „ Ди Велт “ разкри осъществени в последно време огромни финансови покупко-продажби и транзакции сред милицията Полисарио и мрежа на Хизбула, профилирана в пране на пари посредством системата хавала, която реалокира пари през неофициален механизъм за отплата сред възлите за продан на валута.
-->
След като мръсните пари бъдат инжектирани в формалната финансова система, Хизбула трансферира стойност назад на своите незаконни клиенти посредством закупуване и продажба на артикули, употребявайки типичен техники за пране на пари.

Според немския вестник следователите са разкрили противозаконни парични преводи сред доста европейски страни, в това число Германия, Белгия, Франция и Англия, както и страните от Персийския залив и следените от Полисарио лагери Тиндуф в Южен Алжир.

Мрежата за търговия с хавала на Полисарио, „ Гуми “, е основана в Тиндуф от двама сътрудници и брокери на фронта, Ахмед А. и неговият помощник Азман. Ахмед А. се хвали, че може да трансферира до 50 000 евро на всички места и когато и да е.

Той споделя, че ще може да прави „ още по-големи прехвърляния “, акцентира „ Ди Велт “, базирайки се на отчети на финансовия отдел на Гражданската армия. Ахмед А., който е учил в Либия, живее в Испания от 2007 година Специализира се в незаконни парични преводи от Европа към Западна Африка и назад. Той и неговият помощник са основани в Испания. Имат положителни контакти с алжирския генералитет.

За да скрият противозаконните си финансови действия, двамата брокери на Полисарио хавала отвориха месарски магазини и магазини за хранителни артикули и компютри. Те откриха частни сметки в няколко европейски банки, в които техните клиенти могат да превеждат пари.

Тези разкрития удостоверяват връзката сред Полисарио и Хизбула, предизвиквайки паника у специалистите по тероризма и интернационалните организации за битка с тероризма, защото Иран, държавен спонсор на тероризма, уголемява въздействието си в Западна Африка.

Освен това режимът в Техеран е дал на милициите Полисарио ракети и дронове, застрашаващи районната непоклатимост, до момента в който Хизбула е основала място за образование в лагерите на Тиндуф за бойци на Полисарио с благословията на ръководещата алжирска хунта.

Съединени американски щати към този момент оповестиха Хизбула за терористична организация. Дойде време да включи въоръжената милиция Полисарио и Алжир в своя черен лист поради откритите им връзки с иранския режим, означават създателите.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР