Френското външно министерство изрази непоколебимата си подкрепа както за сигурността

...
Френското външно министерство изрази непоколебимата си подкрепа както за сигурността
Коментари Харесай

Франция подкрепя Израел и Ливан на фона на ескалацията на насилие

Френското външно министерство изрази " непоколебимата " си поддръжка както за " сигурността на Израел, по този начин и за стабилността и суверенитета на Ливан ", откакто Израел отговори с удари на ракетите, изстреляни от позиции в Ливан.

Израелските военни оповестиха, че военните им самолети са поразили 10 цели в петък, в това число тунели и обекти за произвеждане на оръжие, принадлежащи на палестинската войнствена формация Хамас.

По думите на Израел  ударите са били в отговор на серия от ракети , изстреляни от Ливан към Северен Израел в четвъртък, за които Израел упреква " Хамас ", ръководеща линията Газа.

Израелско-палестинското напрежение е високо след две нощи на нападения на израелската полиция в джамията Ал-Акса в Йерусалим, третото най-свято място в исляма, по-рано тази седмица.

Полицията преби палестински поклонници, арестува и изведе стотици хора от комплекса, което съгласно нея е опит за премахване на пропагандатори, скрити в джамията.

Действията провокираха наказание в целия арабски свят .

В петък Париж прикани " всички страни да проявят оптималната въздържаност и да заобикалят всевъзможни дейности, които могат да доведат до ескалация ", съобщи представителят на външното министерство Франсоа Делмас.
 Израел удари Ливан и Ивицата Газа, рецесията към джамията Обновена
Израел удари Ливан и Ивицата Газа, рецесията към джамията " Ал-Акса " се задълбочава

Две израелски гражданки бяха убити на Западния бряг

Той повтори " безапелационното наказание от страна на Франция на безразборния ракетен обстрел, ориентиран към израелска територия от Газа и Южен Ливан ".

Въпреки ракетния обстрел на бойците от Ливан и Газа и израелските въздушни удари, не се оповестява за други съществени пострадвания по границите.

Петъчната молитва в джамията Ал-Акса мина без съществени произшествия.

" Никой не желае ескалация тъкмо в този момент ", съобщи представител на израелската войска. " На този стадий мисля, че на тишината ще бъде отговорено със успокоение, най-малко в идващите часове ".

Един от представителите на палестинска войнствена формация съобщи пред осведомителна организация Ройтерс, че са подготвени да запазят успокоение, в случай че Израел направи същото, като групировката " е изразила своето мнение ".
 Израел упрекна Хамас за ракетите, изстреляни от Ливан
Израел упрекна Хамас за ракетите, изстреляни от Ливан

Израел обмисля всички благоприятни условия за отговор на офанзивите

През последните месеци Западният бряг е очевидец на внезапно повишаване на борбите, с съвсем ежедневни военни рейдове и ескалиращо принуждение от страна на заселници на фона на поредност от набези от страна на палестинци .

След като ръководеният от интернационалната общественост кротичък развой е в разпад, очакванията на палестинците за основаване на самостоятелна страна на Западния бряг и в Газа със столица Източен Йерусалим избледняват.

Новото твърдо дясно държавно управление на Израел е решено да разшири израелските селища на Западния бряг и включва членове, които изключват основаването на палестинска страна. От своя страна Хамас отхвърля взаимното битие с Израел.
 Турция желае ислямският свят да се сплоти против офанзивите на Израел в Палестина
Турция желае ислямският свят да се сплоти против офанзивите на Израел в Палестина

Ердоган прикани и за ислямско единение против изгарянето на Корана в европейски градове

През миналата година израелските сили направиха хиляди арести на Западния бряг и убиха повече от 250 палестинци, в това число бойци и цивилни.

За същия интервал при палестински набези са починали повече от 40 израелци и трима украинци .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР