Френският здравен министър Оливие Веран каза в четвъртък, че Франция

...
Френският здравен министър Оливие Веран каза в четвъртък, че Франция
Коментари Харесай

Франция може да се справи с новата COVID вълна без въвеждане на локдаун

Френският здравен министър Оливие Веран сподели в четвъртък, че Франция ще се оправи с продължаващата вълна на Covid-19 без въвеждане на локдаун или на вечерен час.

Въпреки това той съобщи, че маските още веднъж ще бъдат наложителни във всички затворени публични места, с опция за разширение на мярката до препълнени външни места, като коледните базари.

Здравният министър също по този начин разгласи, че Франция предлага от края на тази седмица опция за слагане на трета доза на Covid ваксина. Той добави, че от 15 януари хората на възраст над 18 години ще би трябвало да покажат доказателство за спомагателна имунизационна доза, с цел да поддържат годен зелен документ, който се изисква за влизане в заведения за хранене, питейни заведения, фитнес зали и други публични места.

Освен това от 29 ноември тестванията за ковид ще важат 24 часа, вместо 72 часа.

Министърът също по този начин съобщи, че Франция ще бъде " първата европейска страна " “, която ще пусне лекарството за Covid-19 " молнупиравир " ( molnupiravir), което ще бъде налично за хората с висок риск от развиване на съществени коронавирусни признаци.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР