Френският Сенат одобри засилени ограничения за неваксинираните с цел да

...
Френският Сенат одобри засилени ограничения за неваксинираните с цел да
Коментари Харесай

Франция забрани влакове, самолети и кина за неваксинирани

Френският Сенат утвърди засилени ограничавания за неимунизираните за да възпре петата вълна на COVID-19 в страната, съобщи ДПА.

Сенаторите утвърдиха късно нощес новите правила, които значат, че скоро неимунизираните няма да могат да посещават заведения за хранене и културни центрове, нито да се качват на влакове и самолети, пътуващи на огромни дистанции. Досега те можеха да вършат това, в случай че имат негативен тест.

Сенатът реши също, че по-строгите правила ще се ползват само докато във френските лечебни заведения има над 10 000 пациенти с ковид. В момента броят им е към 24 000.

В бъдеще възстановилите се от COVID-19 ще могат да получат коронавирусен паспорт, допускащ им безконтролен достъп до обекти и събития. Освен това условията за доказателства за имунизация ще се ползват единствено към навършилите 18 години.

Пътуването на огромни дистанции също ще бъде налично с отрицателен тест при изключителни условия. Освен това тези, които имат планувана дата за имунизация, ще могат да получат краткотраен достъп с тест.

Сенатът отхвърли предлагането за по-строги правила, изискващи от заведенията за хранене да ревизират идентификацията на посетителите, като съобщи, че сходни инспекции са от компетентността единствено на полицията.

Вчера във Франция бяха регистрирани близо 362 000 нови случая. Седмичното движение на заразяване доближи 2811 на 100 000 души.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР