Френският президент Еманюел Макрон ще отправи призив днес към богатите

...
Френският президент Еманюел Макрон ще отправи призив днес към богатите
Коментари Харесай

Среща на върха "Една планета" в Париж

Френският президент Еманюел Макрон ще насочи апел през днешния ден към богатите страни и огромните компании да усилят финансирането за битката със стоплянето на климата и да оказват помощ на по-бедните страни да се оправят с последствията от климатичните промени, съобщи Ройтерс.

Макрон ще е хазаин на срещата на върха "Една планета " на втората годишнина от Парижкото съглашение за климата. То бе подписано от близо 200 страни, които се съгласиха да понижат зависимостта от изкопаемите горива и да лимитират световното стопляне.

Макрон ще се опита да покаже, че има прогрес към реализиране на тези цели макар че президентът Доналд Тръмп съобщи през юни, че Съединени американски щати ще се отдръпват от съглашението.
Миналия месец френският президент сподели, че има дефицит на съответни планове за действително финансиране.

Около 50 международни водачи, ръководителят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер, както и звезди като Леонардо ди Каприо и Арнолд Шварценегер ще разискват по какъв начин държавни и частни финансови институции могат да обезпечат повече пари за битка с климатичните промени и по какъв начин да бъдат възприети по-екологични тактики, показва Ройтерс.

Българският президент Румен Радев ще показа страната ни на форума в Париж, по покана на президента на Франция Еманюел Макрон, генералния секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш и президента на Световната банка Джим Йон Ким
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР