Френският посланик във Варшава беше извикан днес в полското външно

...
Френският посланик във Варшава беше извикан днес в полското външно
Коментари Харесай

Френският посланик във Вършава бе извикан, заради изказване на Макрон

Френският дипломат във Варшава беше извикан през днешния ден в полското външно министерство поради изявление на президента, Еманюел Макрон, който упрекна полския министър председател, Матеуш Моравецки, в " крайнодесен антисемитизъм ", съобщи Франс прес.

" След изказванията в изявлението на президента на Френската република, Еманюел Макрон, за в. " Паризиен ", полският министър, Збигнев Рау, реши да извика френския дипломат ", заяви в Туитър представителят на полското външно ведомство, съобщи Българска телеграфна агенция.

Във вчерашното си изявление Макрон упрекна Моравецки, че е " крайнодесен антисемит, който изключва ЛГБТ хората ", откакто към този момент го беше обвинил, че се " намесва във френската политическа акция ", акцентирайки, че Моравецки е непосредствен с крайнодясната му съперничка за президентския пост, Марин Льо Пен.

Това беше реакция на Макрон на изказване на полския националистически министър председател популист, който в понеделник насочи рецензии към френския президент за телефонните му диалози с съветския държавен глава, Владимир Путин, отбелязва Агенция Франс Прес.

" Колко пъти преговаряхте с Путин, какво постигнахте? Не се дебатира и не се договаря с нарушители, против тях би трябвало да се борим ", съобщи тогава Моравецки, обръщайки се към Макрон. " Никой не договаря с Хитлер. Щяхте ли да преговаряте с Хитлер, със Сталин, с Пол Пот? ", попита още полският министър председател, като упрекна някои европейски водачи в " отсрочване " и " стереотипни изрази ".

Днес представителят на полското държавно управление дефинира изказванията на Макрон като " неразбираеми " и изрази мнение, че те се дължат на " политическите страсти, които съпровождат всяка предизборна акция ". А обвиняванията в антисемитизъм против Моравецки са просто " неистина, това няма нищо общо с обстоятелствата ", добави представителят.

" Надявам се, че тази френска предизборна акция ще се успокои малко и тогава френският президент ще приказва по друг метод и ще се придържа в действителност към историческите обстоятелства ", акцентира представителят.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР