Френският министър по европейските въпроси Клемент Бон заяви в петък,

...
Френският министър по европейските въпроси Клемент Бон заяви в петък,
Коментари Харесай

Енергийни игри! Франция и Германия водят тежки преговори за газопровода Северен поток 2

Френският министър по европейските въпроси Клемент Бон съобщи в петък, че Париж и Германия ще се опитат да реализират съглашение по отношение на построяването на газопровода " Северен поток 2 ", макар че досега двете страни не са имали една и също позиция по него.

" Както президентът Еманюел Макрон сподели преди година, имаме опасения във връзка с този план, защото той ни прави подвластни от Русия, " уточни Бон пред телевизия BFMTV. " Полагаме старания да реализираме консенсус по този въпрос, с цел да не останем разединени ".

Досега Германия настояваше, че средствата, подпомагащи построяването на " Северен поток 2 ", бяха в сходство със законите на Европейския съюз, като отхвърли да наложи наказания върху плана макар натиска от страна на Съединени американски щати.

Преди дни държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън сподели, че е предизвестил немския си сътрудник Хайко Маас, че глобите на Съединени американски щати против тръбопровода от Русия до Германия са действителна опция и че " няма двусмислие " в американската съпротива против неговото създаване.

Междувременно съветският заместник-министър на външните работи Александър Грушко съобщи, че Москва чака тръбопроводът " Северен поток 2 " да бъде приключен макар съпротивата.

" Ние сме безусловно уверени, че планът ще бъде приключен и ще остане знак на здравословното енергийно съдействие сред Русия и страните от Европейски Съюз в продължение на доста години. В това отношение сигурно чакаме дейности, които опонират на осъществяването на плана ", съобщи той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР