Френският министър на правосъдието Ерик Дюпон-Морети отхвърли днес обвиненията, че

...
Френският министър на правосъдието Ерик Дюпон-Морети отхвърли днес обвиненията, че
Коментари Харесай

След ужасното убийство във Франция: „Това е подмолна война!”

Френският министър на правораздаването Ерик Дюпон-Морети отхвърли през днешния ден обвиняванията, че е имало пропуски в следенето на младия чеченец, който в петък обезглави учителя Самюел Пати, тъй като посочил карикатури на пророка Мохамед на свои възпитаници, съобщи Франс прес.

" Това е подмолна война. Имаме проведения тероризъм, който се следи от службите, и имаме 18-годишен юноша, който не е обект на интерес от разследващите служби и прави това отблъскващо действие от религиозни подбуди ", съобщи френският правосъден министър по радио Франс ентер, съобщи Българска телеграфна агенция. Нападателят беше убит от полицията. Преди да убие учителя, той е разгласил фрагменти от обезглавявания в акаунта си в платформата Фарос.

Потребители алармирали за това на модераторите, само че акаунтът не бил отстранен. " За жал в платформите се популяризират доста неща от този вид и е належащо да се работи по този проблем ", сподели Дюпон-Морети, само че в отговор на въпрос увери, че управляващите не са позволили пропуски. Един от вероятните способи за битка със наличие на омразата в интернет е да се усили броят на магистратите, чиято задача е да наблюдават появяването на такова наличие, сподели министърът на среща с прокурори през вчерашния ден.

Френските управляващи ще затворят най-късно до на следващия ден вечерта джамията в община Пантен, покрай Париж, тъй като нейният имам е споделил във Facebook видеоклип, в който се осъжда урок на Самюел Пати, по време на който учителят е посочил на свои възпитаници карикатури на пророка Мохамед. На въпросния запис татко на ученичка в учебното заведение на Пати се възмущава от този урок, отдаден на свободата на словото. Преди да покаже карикатурите, учителят е дал опция на учениците мюсюлмани да изоставен класната стая, тъй като не е желал да накърнява религиозните им усеща. Джамията ще бъде затворена за период от шест месеца и към този момент е получила съответното предупреждение.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР