Френският интелектуален елит се изправя срещу лявата идеология, идваща от

...
Френският интелектуален елит се изправя срещу лявата идеология, идваща от
Коментари Харесай

Анализ: Как Франция се изправи срещу прогресивната лява идеология

Френският интелектуален хайлайф се изправя против лявата идеология, идваща от американските университети, и декларира, че тази лява идеология се пробва изкуствено да привнесе проблеми като ислямофобия, расово напрежение и полови идентичности.
Тази лява идеология подкопава устоите на френската страна, която изповядва съществени полезности като тъждество и независимост, и в която всеки субект има идентични права и отговорности, които не се базират на неговата раса или полова еднаквост.
Тази лява идеология е апологет на ислямисткия гнет, тъй като се пробва да показа всяка терористична офанзива като " отговор на потиснатите и онеправданите ". Тази лява идеология основава паразити, които с години " изследват " тематики като " ислямофобията " и " расовия проблем " и смучат пари от държавната хазна. Тази лява идеология ненавижда евопейската цивилизация и всичко, основано от нея.
Превела съм небрежно елементи от публикация на, само че настоятелно предлагам да я прочетете цялата, в оригинал, в обществената мрежа Facebook.
9 февруари 2021
Ще раздерат ли американските хрумвания Франция? Някои нейни водачи мислят по този начин. Политици и изтъкнати интелектуалци споделят, че американските обществените теории за расата, пола и постколониализма, са опасност за френската еднаквост и френската република.
Казват, че опасността е екзистенциална. Подхранва разединението. Подкопава националното единение. Поддържа ислямизма. Атакува френското интелектуално и културно завещание.
 Ирини Зикидис с образци за какво новата демократична теория е нездравословна и рискова Ирини Зикидис с образци за какво новата демократична теория е нездравословна и рискова
Няма да се уморя да дублирам, че демократичната теория е не просто подправена и нерационална. Днешните либерали са въодушевено отдадени на с...
Заплахата? „ Определени теории за обществени науки, напълно импортирани от Съединените щати “, сподели президентът Еманюел Макрон.
Френски политици, високопоставени интелектуалци и публицисти предизвестяват, че прогресивните американски хрумвания - изключително за раса, пол, постколониализъм - подкопават обществото им. „ Трябва да се води борба против интелектуалната матрица на американските университети “, предизвести министърът на образованието.
Окуражени от тези мнения, видни интелектуалци се сплотиха против това, което считат за болест от излязлото отвън надзор левичарство на американските кампуси и съпътстващата го кенсъл просвета.
Споровете, които другояче биха привлекли малко внимание, в този момент взривяват новините и обществените медии. Ожесточеният френски спор за няколко университетски дисциплини в американските кампуси може да изненада тези, които са били очевидци на постепенния залез на американското въздействие в доста краища на света. В нация, в която интелектуалците към момента имат власт, залогът е висок.
Г-н Макрон - който в предишното не демонстрираше необикновен интерес към тези въпроси - през юни 2020 упрекна университетите в поощряване на „ етнизацията на обществения въпрос “ и „ Разбиване на републиката на две. “
 Дахер Ламот: Модерните либерали са най-големите расисти Дахер Ламот: Модерните либерали са най-големите расисти
" Модерните либерали са най-големите расисти, които се показват като горещи антирасисти. Те в никакъв случай не са се интересували от чернокожи...
„ Бях прелестно сюрпризирана “, споделя Натали Хайних, социолог, която предишния месец оказа помощ да се сътвори организация против „ деколониализма и политиката на идентичността “. Съставената от одобрени фигури група разгласява в Le Point и Le Figaro серия от публикации, критикуващи въодушевените от Съединени американски щати обществени теории.
Според техните съперници, обаче, френският естеблишмент е некадърен да се изправи против новия свят, изключително сега, в който неправилното ръководство на пандемията задълбочава чувството за неминуем крах на тогавашната велика мощ. „ Една дребна, уплашена република, западаща, провинциализираща се, само че която от предишното до през днешния ден има вяра в своята универсална задача, и която по този метод търси виновните за нейния крах “- по този начин разказва Франция господин Франсоа Кусет, специалист по американската цивилизация в Парижкия университет Нантер.
Франция постоянно е претендирала за национална еднаквост, учредена на обща просвета, съществени права и съществени полезности като тъждество и независимост, отхвърляйки многообразието и мултикултурализма. Французите постоянно виждат Съединени американски щати като разграничено общество, воюващо със себе си.
Френската страна не поддържа статистика на расова основа (която е незаконна), като част от нейния ангажимент към универсалното отнасяне на всички жители еднообразно и съгласно закона. За доста учени, занимаващи се с расовия въпрос, обаче, " това е част от дългата история на отказване на расизма във Франция, търговията с плебеи и колониалното минало на страната ".
Три ислямистки офанзиви предходната есен подсетиха, че тероризмът остава опасност във Франция. Те също по този начин засегнаха друга гореща тематика на изследване: ислямофобията, която изследва " по какъв начин враждебността към исляма във Франция, вкоренена в нейния колониален опит в мюсюлманския свят, продължава да образува живота на френските мюсюлмани. "
 Скандално: Вместо на насилени дами, благотворителна организация заплаща милиони за заплати и курорти Скандално: Вместо на насилени дами, благотворителна организация заплаща милиони за заплати и курорти
Движението #MeToo раздруса света през 2017 година Започна с доста известни персони, които упрекнаха холивудския магнат Харви Уайнстийн за с...
Абделали Хаджат, специалист по ислямофобия, съобщи, че " става все по-трудно да работи върху изследването на ислямофобията след 2015 ", когато опустошителни терористични офанзиви удариха Париж. Държавното финансиране за проучванията на ислямофобията е прекъснато. Изследователите по тематиката са упрекнати, че са апологети на ислямистите и даже терористите. Ето за какво господин Хаджат отива да преподава в Свободния университет в Брюксел, където твърди, че е намерил " по-голяма академична независимост ".
Министърът на образованието на господин Макрон, Жан-Мишел Бланкер, упрекна университетите под американско въздействие, че са " съучастници на терористите, предоставяйки интелектуална аргументация за техните дейности ". Група от 100 видни учени написа отворено писмо в поддръжка на министъра. Единият от подписалите се, Жил Кепел, специалист по исляма, сподели, че американското въздействие е довело до „ възбрана в университетите да се разяснява феномена на политическия ислям, в името на лявата идеология, която го смята за вяра на потиснатите “.
„ Заедно с ислямофобията и посредством изцяло изкуствения импорт във Франция на расовия американски проблем, някои се пробват да нарисуват подправена картина на Франция, обвинявайки я в „ систематичен расизъм “ и „ бяла привилегия “ - твърди Пиер-Андре Тагиеф, историк и водещ критик на американското въздействие. Освен това, той съобщи, че специалистите по тематиките за расата, ислямофобията и постколониализма са стимулирани от „ ненавист към Запада, като бяла цивилизация “. „ Общият дневен ред на тези врагове на европейската цивилизация може да бъде систематизиран с три думи: деколонизиране, демаскулация, деевропеизация. Хетеросексуалният бял мъж - това е виновникът, който би трябвало да бъде наказан и врагът, който би трябвало да бъде премахнат ”.
" Зад офанзивите против американските университети - водени от застаряващи бели мъжки интелектуалци - се крие съществено напрежение в обществото ", споделя господин Фасин, социолог, който е един от първите, коментиращ тематиката за расизма във Франция, още преди 15 години. Той твърди, че постоянно е бил именуван " изменник " и е бил изправен пред закани, в това число от десен екстремист, наказан на четири месеца затвор за опасност да го обезглави.
" Но появяването на млади интелектуалци, измежду които чернокожи и мюсюлмани - подхранва нападението върху това, което господин Фасин назовава „ American boogeyman “. „ Това обърна нещата с главата надолу “, сподели той. „ Те не са единствено обектите, за които приказваме, само че те са и субектите, които приказват. “
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР