Френският институт за океанографски изследвания на морето IFREMER изпрати кораб,

...
Френският институт за океанографски изследвания на морето IFREMER изпрати кораб,
Коментари Харесай

И Франция ще дири изчезналата в Атлантическия океан подводница

Френският институт за океанографски проучвания на морето IFREMER изпрати транспортен съд, който да помогне в издирването на подводница, изчезнала в Атлантическия океан по време на гмуркане към останките на " Титаник " , заяви BFMTV във вторник.

Държавният секретар по морските въпроси на френското държавно управление Ерве Бервил съобщи във вторник, че Френският институт за океанографски проучвания за развиването на морето, IFREMER, е изпратил собствен транспортен съд, оборудван с дълбоководен подводен робот , с цел да помогне в търсенето. Очаква се корабът " Аталант " да дойде в региона на издирването към 21:00 ч. българско време в сряда.

Телевизионната и радиокорпорация Би Би Си оповестява, че в издирването на изчезналия кораб вземат участие и американски и канадски кораби и самолети . Бреговата защита на Бостън, която управлява издирването, е изпратила два самолета C-130 Hercules в региона на търсене, към които са се включили канадски C-130 Hercules и Boeing P-8 Poseidon, оборудван с подводен сонар. Решено е също по този начин да се употребяват хидроакустични буйове в зоната на търсене.

В издирването взе участие и корабът " Полярен принц ", от който се е гмурнал " Титан " . Той е подпомаган от кораба Horizon Arctic, който по-късно е изпратен на хипотетичното място на транспортното средство.

Контраадмиралът от бреговата защита на Съединени американски щати Джон Могър съобщи във вторник сутринта, че обсегът на издирването е бил уголемен след цяла нощ избавителни работи. По-рано в понеделник той съобщи, че работата ще се концентрира върху два аспекта: търсене на повърхността - ако " Титан " се върне на повърхността - и търсене с подводен сонар.

Той обаче означи, че - в случай че подводницата бъде открита - ще са нужни спомагателни експертни знания за извеждането ѝ на повърхността, за което бреговата защита се е свързала с Военноморските сили на Съединени американски щати и частни компании.

От своя страна канадското министерство на защитата съобщи, че в търсенето с изключение на самолети взе участие и корабът на бреговата защита " Копит Хопсън ".
 Подводница с туристи изчезна безследно в Атлантическия океан
Подводница с туристи изчезна безследно в Атлантическия океан

Туристите били на експедиция, с цел да видят останките от Титаник

Корабът " Полярен принц " достави подводницата на мястото за гмуркане в неделя, като тръгването ѝ беше планувано за 04:00 ч. локално време (11:00 ч. българско време). Екипът на " Полярен принц " изгуби контакт с подводницата към час и 45 минути след гмуркането .

Според обявата на борда на подводницата се намират английският милиардер Хамиш Хардинг, предприемачът Шахзада Дауд и синът му Сюлеман Дауд, както и френският водач на кораба Пол-Анри Нарголе. Някои медии обаче оповестиха, че петият пасажер е основният изпълнителен шеф на OceanGate Expeditions, компанията, изпратила батискафа с експедиции до " Титаник ", Стоктън Ръш.

По-рано медиите оповестиха, че ирландският водолаз Рори Голдън е написал в обществените мрежи, че екипажът на подводницата е добре. По-късно стана ясно, че в действителност той не е имал поради подводницата , а точно кораба " Полярен принц ", на борда на който се намира сега.

Компанията OceanGate Expeditions, която изпраща подводници за дълбоководни експедиции, удостовери загубата на една от тях в понеделник. Смята се, че подводницата е оборудвана с животоподдържащи средства за четири дни.
 Бреговата защита на Съединени американски щати удостовери, че подводницата е изчезнала повече от денонощие
Бреговата защита на Съединени американски щати удостовери, че подводницата е изчезнала повече от денонощие

В ход е избавителна интервенция

Цената на едно място за осемдневната експедиция на OceanGate Expeditions е 250 000 $.

" Титаник " потъва на 15 април 1912 година, откакто се удря в айсберг, до момента в който пътува от Саутхемптън за Ню Йорк. Около 1 500 души умират в резултат на корабокрушението.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР