Френският автомобилостроител Рено снощи обяви, че незабавно спира работа в

...
Френският автомобилостроител Рено снощи обяви, че незабавно спира работа в
Коментари Харесай

След критиките на Зеленски Рено затваря завода си в Москва |

Френският автомобилостроител " Рено " нощес разгласи, че неотложно стопира работа в завода си в Москва и пристъпва към оценка на вероятните варианти по отношение на присъединяване си в съветския си филиал " АвтоВАЗ " (AvtoVAZ) на фона на напрежението, което се ускорява поради мощното му наличие в Русия, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

В този цех се създават спортни високопроходими коли " Дъстър ", " Каптюр ", " Аркана " и " Нисан Терано ".

Но по-голямата част от наличието на групата в Русия минава през филиала й " АвтоВАЗ ", с помощта на който през 2021 година френската компания е продала 500 000 коли в страната. Така Русия стана втория й по величина пазар след Европа.

Компанията още не афишира изтеглянето си от Русия, въпреки да стартира да открехва вратата за такава опция. В словото си пред френския парламент украинският президент Володимир Зеленски уточни поименно " Рено " като неприятен образец, наред с други френски предприятия. Призив за международен протест на френската марка насочи и украинският външен министър Дмитро Кулеба поради отхвърли й да напусне страната след съветската инвазия в Украйна.

" Групата прави оценка вероятните варианти по отношение на присъединяване й в " АвтоВАЗ ", от която " Рено " има 69 % от 2016 година Това поделение е водач на съветския пазар с марката си " Лада " (Lada) ", се споделя в официално съобщение на компанията.

Тя добавя, че желае да работи отговорно към своите 45 000 чиновници в Русия.

Каквото и да реши да дълготрайното си оставане в Русия, групата към този момент предвижда какво ще й коства това. Тя предизвести, че е принудена да преразгледа финансовите си прогнози за 2022 година и към този момент чака спад на оперативния й марж от порядъка на 3 % по отношение на оповестените по-рано 4 %.

" Рено " планува да записва провизия от 2,195 милиарда евро в докладите си за първото шестмесечие - колкото е цената на активите й в Русия.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР