Френските войници се подготвят за конфликт с висока интензивност срещу

...
Френските войници се подготвят за конфликт с висока интензивност срещу
Коментари Харесай

Френски войници се обучават за полетата на смъртта в Европа

Френските бойци се приготвят за спор с висока активност против зложелател, който може да се съпоставя с тях по огнева мощност – огромна смяна за армията, която е прекарала последните десетилетия в акции за битка с бунтовниците тук-там като Мали и Афганистан, написа „ Politico “.

Бойните дейности в Украйна , които не престават към този момент трета година, върнаха пълномащабната война на континента. Това разяснява полковник Аксел Дени, който управлява центъра за бойна подготовка /CENTAC/ в Мейли-ле-камп в Източна Франция.

„ Светът разкри същинската си същина: неустойчив, рисков и не всеки е другар. Подготвяме се за просвета на подготвеност, за подготвеност в къси периоди , сподели той пред „ Politico “ по време на посещаване в лагера и добави:

„ CENTAC е единственото място /във Франция/, където можеш да видиш какво е войната . “

Условията, при които се образоват бойците в CENTAC, са допустимо най-близки до действителното полесражение . Възпроизвеждат се звукът, топлината и светлината на артилерийския огън, до момента в който на всички места са разпръснати подправени мини , а радиовръзките могат да бъдат прекратени без предизвестие. Лагерът с повърхност 120 кв. км е неповторим за Франция. С повърхност, по-голяма от тази на Париж, той е единственото място, където другите елементи на френската войска – пехота, бронетехника, артилерия и инженерни войски – които нормално са разпръснати из цялата страна, могат да се упражняват дружно. Това е и единственото място, където две дузини танкове „ Леклерк “ са в деяние през цялата година.

Офицерите не посочват евентуални врагове, само че образованието има за цел да приготви бойците за битка с зложелател като Русия.

След десетилетия на военни интервенции в Африка Франция от ден на ден се концентрира върху източния фланг на Европа – а въоръжените ѝ сили би трябвало да бъдат надеждни. Това мнение изрази през януари началникът на армията военачалник Пиер Шил . До 2027 година френската войска има за цел да бъде в положение да разгърне една дивизия от към 25 000 бойци за 30 дни. Той изясни:

„ Ние не сме в същата обстановка като Украйна, само че сме част от коалиция, а това е обвързвано с задължения . Понятието за надеждност в груповата защита, изключително в НАТО, е от значително значение . “

Войната с комбинирани оръжия

В сюжета, създаден за френските стажанти, тяхната цел е да забавят враговете си, изиграни от опитни бойци, непрекъснато ситуирани в CENTAC. Това не е лесна задача. Основният урок от Украйна , споделят офицерите от CENTAC, е да се заобикалят фронталните челни офанзиви, които водят до голям брой жертви и не съумяват да отхвърлен врага. Вместо това пехотата, бронетехниката, инженерните войски и артилерията, интегрирани с нови технологии като безпилотни самолети , които предават информация назад към войските и обезпечават убийствена мощ на бойното поле , би трябвало да работят дружно безпроблемно. подполковник Винсент, началник на службата за съгласуваност и ръководство на лагера, разяснява:

„ Войната в Украйна ускори смисъла на комбинираните бойни дейности. Това е единственият метод за водене на бойни дейности . “

Фамилията му не може да бъде разкрита от съображения за сигурност.

Армиите , които не са в положение да комбинират танкове, артилерия и пехота, са изложени на голям риск – нещо, което демонстрираха и двете страни в Украйна.

„ Това, което е трагично в Украйна, е, че имате танкове, които работят независимо – и затова към този момент не работят въобще , акцентира полковник Аксел Денис.

Невъзможността за съгласуваност е една от аргументите, заради които нито Украйна , нито Русия са съумели да пробият добре квалифицираната защита , която в този момент господства над 1000 км фронтова линия. Асоциацията на американската войска съобщи:

„ Въоръжените сили на Русия са незадоволително подготвени и снабдени с запаси за комбинирано въоръжаване . “

По думите му това принуждава Москва да разчита на разточителни офанзиви на човешка база, вместо да реализира бързи триумфи. Украйна обаче не е овладяла този метод, съгласно Гийом Ансел, някогашен френски боен, което води до сегашната патова обстановка.

Украинските бойци , които минават образование на Запад , в този момент усвояват такива комплицирани умения .

„ Трудно образование, лесна война

В момента, в който образованието стартира, настроението в щаба на CENTAC е тъмно.

По време на актуализация на положението офицерите оповестяват, че врагът е съумял да унищожи бронираните транспортни средства – което оставя учащите се да се борят в задачата с по-малко съоръжение . Заключителното обучение продължава 96 часа. Войниците спят приблизително по четири часа на нощ, нормално в неуместни военни транспортни средства. Те би трябвало да се движат на всеки пет минути или да се изправят пред (фалшиви) детонации. П олковник Аксел Денис съобщи:

„ Ако реакцията им е несъответствуваща, има наказване . Това е физическа борба, само че на първо място става дума за предпочитание да издържиш, да се бориш, да доминираш.

Обучаемите се занимават с електронна война, оправят се с провокациите на логистиката и химическите закани и би трябвало да вземат решения с огромен залог, до момента в който са лишени от сън. Войниците се учат също да работят с карти вместо с компютри и телефони – в по този начин наречения „ намален режим – с цел да бъдат готови за обстановки на бойното поле, когато мрежите са заглушени от съперниците. подполковник Винсент изясни за какво се прави това:

„ Във време, когато всички са непрекъснато свързани, инструкторите на CENTAC желаят бойците да са наясно с рисковете, свързани с пребиваването онлайн.

Той посочи, че смарт телефоните и обществените мрежи са действителна опасност за бойците. Вражеските сили разполагат с принадлежности за разкриване на сигнали и обстрелват с артилерия разкрити места. Един капитан загуби целия си екип поради смарт телефон. “

След като образованието завърши, бойците ще получат оценка на представянето и оценка по скалата от едно до пет. подполковник Винсънт акцентира:

„ Никога не сме давали петица . Както гласи девизът на Френския задграничен легион –  тежко образование, лесна война . “


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР