Фразите, които използваме, когато говорим с децата си (или дори

...
Фразите, които използваме, когато говорим с децата си (или дори
Коментари Харесай

Неща, които никога да не казваме на децата си

Фразите, които използваме, когато приказваме с децата си (или даже към тях), освен отразяват нашите вярвания за света, само че също по този начин въздействат на вярванията, които развиват.

Въпреки че някои от фразите, които сте привикнали да казвате постоянно, може да наподобяват безобидни, те могат да накарат децата ви да израснат с нрав на жертва – или да повярват, че не могат да съумеят.

Ето пет токсични изречения, които родителите би трябвало да отстранен от речника си:

 

 6 скъпи качества, които да предадете на децата си

Неща, които в никакъв случай да не споделяме на децата си

1. „ Никога няма да си позволим това. “

 децата Неща, които в никакъв случай да не споделяме на децата си фотография: pinterest

Ако нещо, което в действителност желаете, е отвън вашия ценови диапазон, не настоявайте, че в никакъв случай няма да можете да го получите, просто тъй като парите ви стопират.

Вместо това покажете на децата си, че имате надзор над финансите си. Бихте могли да кажете да вземем за пример: „ Моята фантазия е един ден да си купя огромна къща. Но защото сега нямаме финансови средства, ще взема някои онлайн курсове, с цел да мога да развия уменията си на работа и да получа покачване. “

Или, в случай че детето ви в действителност желае да отиде в Disney World, кажете му: „ Не можем да си позволим билетите, тъй като не е в бюджета ни тази година. “ След това помислете дали да не им поставите буркан с надбавки, с цел да могат да стартират да икономисват за пътешестване до тематичния парк.

Когато помогнете на децата си да култивират интелигентни финансови привички, те ще пораснат, знаейки, че в случай че желаят нещо, което не могат да си разрешат, е просто въпрос на поправяне на целите.

2. „ Толкова ме ядосваш. “

 децата Неща, които в никакъв случай да не споделяме на децата си фотография: pinterest

Като родители е значимо да запазим успокоение и да устоим на желанието да упрекваме децата си – или някой различен, в действителност – за нашите страсти.

Вместо да действате от яд за нещо, което детето ви е направило, по-здравословният отговор би бил: „ Не ми харесва, когато вършиме това “ и по-късно обяснете за какво. За децата е значимо да схванат по какъв начин тяхното държание може да повлияе на другите. Това ще ги насърчи да бъдат по-наясно с възприятията на другите хора, вместо единствено със личните си.

Освен това, запазвайки успокоение, вие учите детето си, че всички имаме способността да направляваме личните си усеща и че от нас зависи да ги управляваме по здравословен метод. В края на краищата, не бихте желали те да израснат, мислейки, че е добре да упрекват другите за метода, по който се усещат.

Разбира се, всички сме хора – и може да има моменти, в които не можем да не загубим самообладание. Ако това се случи и в последна сметка кажете нещо, за което съжалявате, започнете с опрощение: „ Съжалявам, че изгубих нервите си. Следващият път ще отделя малко време, с цел да се успокоя.

3. „ Мразя работата си. “

 децата Неща, които в никакъв случай да не споделяме на децата си фотография: pinterest

Да приемем, че сте имали уморителен ден на работа и просто желаете да се приберете у дома и да се отпуснете на колегата си. Може да наподобява безобидно, тъй като даже не сте говорили непосредствено с тях, само че имайте поради, че децата схващат това известие.

Освен това недоволството от работата ви към децата ви ги учи, че работата не е занимателна. В резултат на това те могат да израснат, вярвайки, че зрелостта значи да прекараш половината от будните си часове в цялостна бедност.

По-добрият метод да се справите? Пояснете, че имате избор на кариера и говорете за нещата, които вършиме, с цел да подобрите професионалния си живот.

4. „ Трябва да отида до магазина. “

 децата Неща, които в никакъв случай да не споделяме на децата си фотография: pinterest

Всеки път, когато кажете, че би трябвало да извършите нещо, без значение дали изпълнявате поръчка или отивате на вечеря в къщата на баба, вие намеквате, че сте принудени да вършиме неща, които не желаете да вършиме.

Вместо това покажете на децата си, че вие сами контролирате времето си: от вас зависи да решите какво ще вършиме, както и по кое време и по какъв начин ще го вършиме.

Децата, които порастват, с цел да бъдат сполучливи, схващат, че животът е обвързван с изборите, които вършат. Можете да ги научите на този значим урок, като кажете нещо като: „ Не ми се пазари през днешния ден, само че желая да съм сигурен, че имаме храна в хладилника за седмицата “ или „ Уморен съм, само че казахме Баба, щяхме да отидем в нейната къща. И желая да съм сигурен, че държа на думата си.

5. „ Всичко ще бъде наред. “

Ако детето ви не е определено като титуляр за своя състезателен тим, убеждаването му, че всичко постоянно ще се развива добре, няма да го приготви за бъдещето.

Вместо да им казвате, че постоянно има благополучен край, научете ги, че са задоволително мощни, с цел да се оправят с неизбежните криви в живота.

Може би вашето дете просто би трябвало да отдели повече време за извършения. Ако казусът е подобен, утешете ги с прегръдка и признайте възприятията им, като кажете: „ Знам, че в действителност искахте да бъдете определен през днешния ден, само че ще има доста повече благоприятни условия. “

След това насърчете децата си да продължат да упражняват и да опитат още веднъж, когато се почувстват подготвени. Като обучавате и напътствате децата си през сложни времена, те ще бъдат по-добре готови да се оправят с неща, които не се получават добре в бъдеще.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР