Франция се подготвя днес за черен вторник“ в транспорта заради

...
Франция се подготвя днес за черен вторник“ в транспорта заради
Коментари Харесай

Черен транспортен вторник във Франция

Франция се приготвя през днешния ден за „ черен вторник “ в превоза поради митингите, които синдикатите се надяват да продължат 13 седмици. Протестите са против плануваните от държавното управление на Макрон огромни промени в бранша.

Тази заран бяха затворени жп линии и превозът беше мощно усложнен. Жп служащите на националната железопътна компания започнаха стачката против държавните промени още нощес. Стачкуват към половината от чиновниците на SNCF, както и 8 от всеки 10 машинисти. В придвижване е единствено един от 8 високоскоростни влака, същото е ситуацията и при междуградските железници. По едната жп линия сред парижките покрайнини се движат единствено половината влакове, а по друга линия в придвижване ще са ¼ от влаковете. 12 леви партии поддържаха митингите на националния жп транспортьор.

Днешният „ черен вторник “ ще засегне към 4,5 млн. французи, които ежедневно пътуват със SNCF. Стачката е наказателна за нашите клиенти, разяснява шефът на националната жп компания Гийом Пепи, представен от Фигаро.

Протестното придвижване е планувано в обособени дни до 28 юни и ще обърка оптимално трафика във Франция. Стачките ще са по два дни на всеки пет дни.

Загубите за железниците ще са към 20 млн. евро за всеки ден стачка. SNCF пресмята, че за 10 години е изгубил 2,4 млн. работни дни поради обществени митинги.

Енергийният отрасъл в синдиката CGT (Главна конфедерация на труда) също прикани за стачка против друга промяна - либерализацията на бранша. Протестиращите не изключват целеустремено прекъсване на тока и на снабдяването с газ.

Стачкуват и синдикалните членове в националния транспортьор Air France. Техният митинг е за заплати.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР