Европейската централна банка (ЕЦБ) препоръча на банките в страните от

...
Европейската централна банка (ЕЦБ) препоръча на банките в страните от
Коментари Харесай

The Financial Times: ЕЦБ препоръча на банките от ЕС да ускорят излизането от Русия заради опасения от санкции на САЩ

Европейската централна банка (ЕЦБ) предложи на банките в страните от еврозоната да ускорят излизането си от съветския пазар заради опасения от скорошно налагане на наказания против тях от страна на Съединени американски щати. Това оповестява английският вестник The Financial Times (FT), базирайки се на свои източници.

Според информация на изданието, ЕЦБ е поискала от банките да очертаят своите тактики за излизане от Русия до юни, защото американските ограничавания „ могат да доведат до съществени вреди на банковата система “ на Европейския съюз. Отбелязва се, че преди всичко става дума за австрийската банкова група Raiffeisen Bank International AG (RBI) и италианската банка UniCredit.

Както RBI сподели на 18 април, банковата група чака, че ЕЦБ скоро ще изиска усилване на процеса на понижаване на бизнеса в Русия, който беше стартиран през февруари 2022 година след началото на войната в Украйна. Според сегашния план на банката потребителските заеми на организацията ще намалеят доста до 2026 година (с най-много 65% спрямо третото тримесечие на 2023 г.), както и интернационалните заплащания от Русия. В същото време групата означи, че условията на ЕЦБ „ надалеч надвишават проектите на RBI за понижаване на бизнеса в Русия “ и биха могли да повлияят отрицателно на евентуалната продажба на съветското дъщерно сдружение на Raiffeisen.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР