Франция премахна повечето ограничения заради COVID-19 в понеделник, включително необходимостта

...
Франция премахна повечето ограничения заради COVID-19 в понеделник, включително необходимостта
Коментари Харесай

Франция отменя ограниченията за неваксинирани

Франция отстрани множеството ограничавания поради COVID-19 в понеделник, в това число нуждата от носене на маски на множеството места и разреши на хората, които не са имунизирани да посещават заведения за хранене, спортни събития и други мероприятия на закрито, осведоми Асошейтед прес.

Този ход беше разгласен по-рано този месец от френското държавно управление въз основа на оценките на подобряващата се обстановка в лечебните заведения и и постоянния спад на броя на новите случаи . Това решение влиза в действие по-малко от месец преди първия тур на президентските избори , плануван за 10 април.

Но през последните дни броят на новите инфекции още веднъж стартира да се усилва , което поражда опасения измежду някои учени, че може би е прекомерно рано да се отстраняват рестриктивните мерки. Броят на новите инфекции доближи над 60 000 дневно приблизително за седем дни, по отношение на към 50 000 седмица по-рано.

От понеделник хората към този момент не би трябвало да демонстрират доказателство за имунизация, с цел да влизат в места като заведения за хранене и питейни заведения, кина, театри, панаири и да употребяват междурегионален превоз . Така нареченият имунизационен пропуск влезе в действие в края на януари.

За да влязат в лечебни заведения и старешки домове обаче неимунизираните хора би трябвало да дават негативен тест или доказателство за скорошно преболедуване .

Носенето на маски към този момент не е наложително в учебни заведения, предприятия и офиси.
 Австралия скоро ще живее с COVID-19 като с грипа
Австралия скоро ще живее с COVID-19 като с грипа

Страната минава към фаза D на проекта си за справяне с пандемията

. Повече от 92% от хората във Франция на възраст 12 и повече години са изцяло имунизирани.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР