Франция поднови призивите си за спиране на боевете в Газа,

...
Франция поднови призивите си за спиране на боевете в Газа,
Коментари Харесай

Ад в Рафах, 77 убити при израелски удари

Франция възобнови апелите си за " прекъсване на боевете " в Газа, с цел да бъде избегната " злополука "

Най-малко 37 палестинци са били убити при израелски удари по град Рафах в Газа, споделиха здравни чиновници в анклава, представени от Ройтерс и Българска телеграфна агенция. Междувременно обаче телевизионният канал Al Mayadeen, излъчващ от Бейрут, представен от ТАСС, заяви, че броят на жертвите е достигнал 77 души, а ранените са 230.

Телата на двадесет палестинци са били признати в кувейтската болница, а 12 други са били признати в европейската болница и пет - в болничното заведение " Абу Юсеф ан Наджар ", прибавиха чиновниците, представени от Българска телеграфна агенция.

Израелските въоръжени сили обявиха, че през днешния ден са нанесли " поредност от удари " по южната част на Газа, които към този момент " са завършили ", без да дават повече детайлности.

Хуманитарните организации, настояват че офанзива в град Рафах в южната част на Газа би била пагубна, показва Ройтерс. Това е последното относително безвредно място в анклава, унищожен от офанзивата на Израел.

Според катарския ефирен канал " Ал Джазира " след израелските бомбардировки на домове и джамии в Рафах са били открити телата на минимум 52 души. Съобщава се и за десетки ранени, доста от които деца, както и че се чака, че борят на жертвите ще се усили.

Израелските военни също по този начин обявиха, че рано тази заран са избавили двама заложници от плен в линията Газа, съобщи Асошиейтед прес.

Те споделиха, че двамата мъже са били отвлечени от бойци на " Хамас " от кибуца Нир Ижак по време на офанзивата на 7 октомври, с която стартира 4-месечната война сред Израел и " Хамас ". Заложниците са били освободени от израелски специфични сили по време на интервенция в Рафах.

Армията съобщи, че двамата мъже са в положително здравословно положение.

Междувременно Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция, заяви, че Франция, която показва надълбоко безпокойствие от израелските удари в Рафах, нощес прикани Израел да приключи боевете, с цел да избегне " злополука ".

" Една огромна израелска атака в Рафах би основала пагубна филантропична обстановка от нов и непростим мащаб ", съобщи Кристоф Льомоан, заместник-говорител на френското външно министерство. " За да избегнем злополука, ние още веднъж призоваваме за преустановяване на боевете ", добави той в документално изказване.

Париж означи, че " през днешния ден Рафах е място, където намират леговище повече от 1,3 милиона души ". " Градът е и жизненоважен пропускателен пункт за доставки на филантропична помощ за популацията на Газа ", акцентира представителят.

Израелският министър-председател Бенямин Нетаняху нощес още веднъж прояви непреклонност в устрема си да стартира атака против града. Той увери, че за популацията ще бъдат основани филантропични коридори за сигурност.

" В Газа, както и на всички места другаде, Франция се опълчва на всяко наложително разселване на население, което е неразрешено от интернационалното филантропично право ", разяснява Кристоф Льомоан. " Бъдещето на линията Газа и нейните поданици може да бъде единствено в една палестинска страна, която да живее в мир и сигурност паралелно до Израел ", добави представителят.

Войната в Газа стартира на 7 октомври, когато бойци на " Хамас " проникнаха от линията Газа и направиха нахлуване в южната част на Израел, вследствие на което починаха над 1160 души, множеството от които цивилни, съгласно публични израелски данни.

Около 250 души бяха отвлечени в този ден и принудително отведени в Газа. По данни на Израел там към момента са държани 132 заложници, за 29 от които се счита, че са мъртви.

В отговор Израел стартира атака, вследствие на която в палестинския анклав бяха убити над 28 064 души, по-голямата част от които дами, деца и юноши, съгласно последните данни на министерството на опазването на здравето на " Хамас ".

Една атака против Рафах ще заплаши договарянията за освобождение на заложниците, държани в Газа, предизвести групировката " Хамас ", която управлява линията Газа, показва Агенция Франс Прес.
 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР