Бенямин Нетаняху не се вслуша в призивите на международната общност

...
Бенямин Нетаняху не се вслуша в призивите на международната общност
Коментари Харесай

Израелски танкове атакуваха Рафах, петима палестинци убити при удари

Бенямин Нетаняху не се вслуша в апелите на интернационалната общественост да не нападна южния град, в който живеят към 1,4 милиона души

Представител на палестинските служби за сигурност и египетски представител обявиха тази заран, че израелски танкове са влезнали в град Рафах в южната част на линията Газа и са стигнали на 200 метра от пропускателния пункт на границата с Египет, съобщи Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Египетският представител съобщи, че интервенцията, както наподобява, има стеснен обсег. Той съобщи, че израелските представители са уведомили египетските си сътрудници, че израелските военни ще се изтеглят от Рафах, откакто приключат тази интервенция.

Засега израелските военни не са коментирали информацията. 

Асошиейтед прес не може да удостовери по самостоятелен път обсега на интервенцията.

Вчера вечерта израелският военновременен кабинет единомислещо реши да продължи с военна интервенция в Рафах, като това стана малко откакто " Хамас " сподели, че приема предлагането на медиаторите в договарянията Катар и Египет за преустановяване на огъня. Израел обаче съобщи, че предлагането е надалеч от израелските условия.

След това израелски военни споделиха, че правят удари против избрани обекти, свързани с " Хамас " в Рафах, без да навлизат в детайлности.

Междувременно Франс прес и Българска телеграфна агенция, като се позоваха на информация от намиращата се в Рафах кувейтска болница, оповестиха, че минимум петима души са починали при израелските въздушни удари по град Рафах. Има и доста ранени.

Очевидци и източници от палестинските служби за сигурност оповестиха късно нощес вечерта и в ранните часове през днешния ден за въздушни удари, само че и за натоварен артилерийски огън на разнообразни места в линията Газа, само че по-специално в Рафах и покрайнините му. 

Групировката Ислямски джихад от своя страна разгласи, че е изстреляла ракети от палестинската територия към Южен Израел.

След осъществените интервенции в град Газа и в Хан Юнис, Израел заплашва от седмици със сухопътна атака в Рафах, считан за финален бастион на " Хамас ".

Вчера сутринта израелските сили започнаха да изтеглят десетки хиляди хора от града.
 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР