Франция обвини семейството на беларуския президент Александър Лукашенко, че стои

...
Франция обвини семейството на беларуския президент Александър Лукашенко, че стои
Коментари Харесай

Париж обвини Лукашенко за трафик на мигранти

Франция упрекна фамилията на беларуския президент Александър Лукашенко, че стои зад трафика на хора, " изкусно проведен " към Европейски Съюз през Турция и Дубай, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

" Този трафик на хора е проведен от семейство Лукашенко непосредствено, с трети страни, във всеки случай с проведени търговски полети и мрежи ", съобщи френският държавен секретар по европейските въпроси Клеман Бон. Той уточни, че трафикът става през Турция и през Дубай. Бон добави, че мигрантите са превозени преди този момент от Ирак.

" Това е един трафик, който не може да бъде толериран, който цели да отслаби и да раздели Европейски Съюз ", съобщи френският представител по време на чуване в Сената на френския парламент.

" Клопката, в която Лукашенко желае да паднем, към този момент я преживяхме с Турция и тя е да ни се каже: Вие не желаете мигранти, вие ги малтретирате, вие не зачитате великите правила, за които претендирате ", споделя Бон. " Трябва да бъдем безупречни, твърди, само че и хуманни в нашия отговор ", предложи той, визирайки по-специално Полша.

Варшава обмисля построяването на стена по границата с Беларус и наложи изключително състояние в зоната, от която полските сили връщат мигранти към Беларус. Литва стартира построяването на телена ограда по границата си с Беларус.

Европейците подозират президента на Беларус Лукашенко, че провежда идването на мигранти със самолети от Близкия изток и Африка до Минск, преди да ги прати към Литва, Латвия и Полша, като наказателна мярка за наложените от Европейски Съюз стопански наказания на Минск.

Дванадесет европейски страни - Австрия, България, Кипър, Дания, Естония, Гърция, Унгария, Литва, Латвия, Полша, Чехия и Словакия - на 7 октомври пратиха писмо на Европейска комисия, в което я приканват да изиска от Европейски Съюз финансирането на тези гранични уреди.

" Не с огради с режеща бодлива тел ще решим казуса, нито с връщане на мигранти, или с ексклузивен закон, който не разрешава на пресата да доближи до обширна зона просто, с цел да ревизира какво става там ", сподели през днешния ден Клеман Бон.

Той пледира за европейски дейности по отношение на въздушните връзки, летищата, страните или фирмите, които разрешават идването в Беларус на мигрантите, а след това и тяхното отправяне към европейските граници.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР