Фотографът Крис Брънскил отново заснел невероятни кадри. Само няколко дни

...
Фотографът Крис Брънскил отново заснел невероятни кадри. Само няколко дни
Коментари Харесай

Мъж заснел жестока битка между ягуар и анаконда. Ето как завършила: (видео)

Фотографът Крис Брънскил още веднъж снимал невероятни фрагменти. Само няколко дни откакто станал очевидец на невероятна офанзива на ягуар против огромен парагвайски кайман, той съумял да снима още една сензация.

Мъжът уловил по какъв начин в лапите на огромен ягуар попада различен застрашителен див звяр – анакондата. Има и видео версия на тази епична борба.

Това се случило в Бразилия, на брега на река Куяба, в блатистия регион на Пантанал. Между другото, на същото място по-рано Крис снимал борбата сред ягуара и каймана.

Този път фотографът забелязал от лодката ягуара да дебне по високия бряг на реката, мигове преди петнистият див звяр да се блъсне в нещо в тревата. Брънскил следил по какъв начин котката протяга лапата си и пуска жълтата анаконда.

Змията се извила, а ягуарът се впуснал в гонене. Брънскил, който е направил фотоси единствено на няколко метра, споделя, че офанзивата е траяла към 90 секунди.

„ Змията се хвърли върху ягуара няколко пъти по време на конфликта и даже съумя да ухапе животното по носа, преди огромната котка в последна сметка да я овладее с няколко свирепи ухапвания “, написа Крис Брънскил във Facebook.

Такива змии доближават 4,6 метра и са в положение да ловуват огромни животни като каймани, мазами, капибари и пекари. Ягуарите атакуват анаконди, въпреки и рядко, предпочитайки по-големи същества за обяд, също така бозайници.

Със мощни челюсти, тежки зъби и голям брой грабителски качества във водата, ягуарите са може би огромните котки, които са най-склонни да ядат влечуги. Те могат да пробият черупките даже на сладководни костенурки. И тяхната запазена марка, смъртоносно захапване, нанесено върху задната част на врата или черепа, им разрешава дейно да покоряват евентуално рискови крокодили и змии.

Регистрирани са случаи, когато ягуарите избират гнездящи морски костенурки като храна, като ги завличат в крайбрежната джунгла.

Гледката, която Брънскил съумял да види, евентуално отразява метода, по който ягуарите хващат огромни змии. Огромните змии обаче могат да атакуват даже огромни котки.

През 2015 година биолози изследвали пуми в басейна на Рио Тиете в югоизточна Бразилия. Те разкрили една котка с радио нашийник – стара женска, тежаща 42 кг – в стомаха на четириметрова зелена анаконда.

Изглежда, че това е било тежка храна за влечугото, защото то умряло малко откакто откривателите наблюдавали сигнала от погълнатия предавател. Очевидно е, че змията е получила много пострадвания от пумата в процеса на яденето й.

Източник: svobodnazona.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР