фото: ИнстаграмТой стана най-богатия човек в света в най-новата история

...
фото: ИнстаграмТой стана най-богатия човек в света в най-новата история
Коментари Харесай

Безос иска да направи една от най-големите яхти

фото: Инстаграм

Той стана най-богатия човек в света в най-новата история през 2018 година, когато персоналното му благосъстояние набъбна до над 150 милиарда Безос за първи път оглави класацията на милиардерите през 2017 година, осведоми CNBC.

Най-богатият човек в света може скоро да кръстосва моретата със своя лична мегаяхта.

Главният изпълнителен шеф на Amazon е поръчал 127-метра на нидерландската корабостроителница Oceanco, съгласно извадка от идна книга на Брад Стоун, която бе оповестена от Bloomberg Businessweek.

Плавателният съд с три мачти се чака да бъде " една от най-изисканите ветроходни яхти в света. " Засега обаче няма други детайлности по отношение на яхтата даже и измежду осведомените от света на първокласните плавателни съдове, съгласно Стоун.

В добавка към мегаяхтата Безос си е поръчал и втора, по-малка яхта, която ще разполага с хеликоптерна площадка. Приятелката на Безос Лорън Санчес е хеликоптерен водач, а съгласно Стоун самият Безос също е посещавал летателни курсове, написа profit.bg.

Огромните яхти съвсем постоянно са част от активите на супербогатите, само че Безос, който е най-богатият човек в света с персонално положение, оценено на 192 милиарда $, до момента не е имал лична яхта. През 2019 година се появи информация, че Безос е притежател на струваща 400 млн. $ яхта, която носи името Flying Fox. От Amazon отхвърлиха плавателният съд да принадлежи на него.

Въпреки това Безос наподобява има афинитет към плаването с яхти. През лятото на 2019 година той и Санчес бяха забелязали на яхтата на медийния магнат Дейвид Гефен, а по-късно и на яхта, благосъстоятелност на стилният дизайнер Даян декор Фюрстенберг. По-рано тази година двойката бе видя на друга яхта в Мексико.

Безос разгласи през февруари, че счита да напусне поста основен изпълнителен шеф на Amazon през третото тримесечие на 2021 година Анди Джаси, който сега оглавява AWS, ще заеме неговото място.

Тогава Безос съобщи, че възнамерява да продължи да взе участие във значимите за компания каузи като изпълнителен ръководител, само че задачата му е да отделя повече време за благотворителна активност, както и за изданието The Washington Post, което купи през 2013 година и за галактическата компания Blue Origin. 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР