Формацията Продължаваме промяната, около бившите министри на икономиката и финансите

...
Формацията Продължаваме промяната, около бившите министри на икономиката и финансите
Коментари Харесай

"Мога да съм смирен, но не и тъп": Слави Трифонов за ходовете на партията си след изборите

Формацията " Продължаваме промяната ", към някогашните министри на стопанската система и финансите Кирил Петков и Асен Василев, и обединяването " Демократична България ", със съпредседател Христо Иванов, са " естествени съдружници " на " ИТН ", дефинира водачът Слави Трифонов в първата си предизборна изява на актуалната акция. Както и на предходните два тура, събитието бе под формата на отговори на въпроси на симпатизанти, предавани по партийната телевизия " Седем-осми ", както и в профила на партийния водач във " Facebook ". Различното този път бе, че в изявата не бяха включени сценаристите, а специалисти от листата на " ИТН ": някогашният ръководител на Народното събрание Ива Митева и финансистът Любомир Каримански.

Трифонов разгласи, че след изборите на 14 ноември " ИТН " ще направи " всичко допустимо, с цел да бъде формирано държавно управление с " естествените съдружници ". По мотив отявленото напрежение, което имаше сред представители на " ИТН ", " Демократична България " и някогашните министри Трифонов дефинира, че са " плод на страсти, минало и его, а аз не съм подобен човек ".

" Аз съм преклонен. Не ми е елементарно, тъй като има доста дефекти, доста проблеми ", заключи водачът на " ИТН ", като изрази неодобрението си към Кирил Петков поради сюжета с двойното му поданство, както и няколко пъти към Христо Иванов поради заключенията, че вижда " дългата ръка на Движение за права и свободи " зад някои дейности на " ИТН ".

Трифонов за смирението си

В предаването, в което Слави Трифонов и специалистите приказваха два часа, водачът на " ИТН " няколко пъти повтори, че е преклонен, само че от някои от реакциите му пролича, че сдържа и други страсти.

Кирил Петков е приветлив. Аз мога да съм преклонен, само че не съм тъп.
 Слави Трифонов,
водач на "Има подобен народ "

За Кирил Петков Трифонов сподели, че е приветлив, само че дефинира, че е излъгал за двойното си поданство, което водачът на " ИТН " счита за проблем: " Какво се вършим всички на луди, тъй като е приветлив! Господин Петков, в случай че обича да не раздава постове, тъй като е подписал декларация с погрешно наличие! Като стартира да подписва заявления с правилно наличие, тогава може нещо друго да се случи! Защо го споделям това ли - тъй като съм преклонен ", разгласи Трифонов.

Той сподели още, че не утвърждава точките в Конституцията, съгласно които българи с двойно поданство не могат да вземат участие в ръководството на страната и че партията му ще инициира промени. Такъв ход " ИТН " предприе и в предходното Народно заседание, въпреки че краят му към този момент изглеждаше предупреден, а тематиката с двойното поданство на Кирил Петков бе стартирана от партията на Слави Трифонов.

Защитната теза на тогавашния министър на стопанската система е, че когато е подписвал декларацията си за министър е бил подхванал всичко належащо, с цел да се откаже от канадското си поданство.

Трифонов за " дългата ръка на Движение за права и свободи "

Лидерът на " ИТН " неколкократно изрази за следващ път и неодобрението си към съпредседателя на " Демократична България " Христо Иванов във връзка думите му, че вижда " дългата ръка на Движение за права и свободи " в някои от дейностите на партията на Слави Трифонов.

Тезата за " дългата ръка на Движение за права и свободи " бе повтаряна и от Мая Манолова, като е изброявано, че: Според Слави Трифонов Христо Иванов нямал доказателства. Обяви, че е приказвал персонално със съпредседателя на " Демократична България " (). От изявлението на водача на " ИТН " се разбра, че на срещата било поискано от него " да подкрепим тяхното държавно управление ". " Това е толкоз мръсно, няма да стане по никакъв метод ", съобщи Слави Трифонов за предишното. Думите му обаче бяха неразбираеми, тъй като " Демократична България " не получи третия мандат за сформиране на кабинет.

Запитан дали има обвързаности с почетния ръководител на Движение за права и свободи Ахмед Доган и лидера на кандидат-депутатските листи на придвижването в Благоевград и Велико Търново Делян Пеевски, Трифонов отговори, че Доган му е гостувал до момента в който е бил тв водещ, само че че друго не го свързва с него. Лидерът на " ИТН " не приказва съответно за Делян Пеевски, само че съобщи общо, че " в качеството си на политически индивид нямаме връзка с никого, камо ли с Движение за права и свободи ".

Подробности очаквайте по-късно на.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР