Ford вече тества технологията за мрежови светофари в германските градове

...
Ford вече тества технологията за мрежови светофари в германските градове
Коментари Харесай

Линейките сами ще превключват светофарите

Ford към този момент тества технологията за мрежови светофари в немските градове Аахен и Дюселдорф. Ако е належащо, може да се употребява за автоматизирано превключване на зелено при доближаване на коли със специфичен режим на деяние.

По пътя към местопроизшествието постоянно се постанова спасителите да минават през червени светофар. " Независимо дали става дума за пожарна кола на път да гаси пожар, или кола за спешна помощ, извикана при незабавни случаи, спешните транспортни средства, преминаващи на червени светофари, са изложени на сериозен риск “, споделя Мартин Зомър, тестов инженер във Ford Европа.

Благодарение на мрежовите технологии сходни произшествия биха могли да бъдат избегнати в бъдеще посредством автоматизирано включване на зелената светлина на светофара авансово при доближаване на кола за спешна помощ.

В Аахен Ford тества улица с осем поредни светофара и два сектора от пътя с по три светофара отвън града, в това число и цялата мрежова инфраструктура. Тестовото транспортно средство има инфраструктурен информационен хардуер за бързо ръководство на устройството.

При незабавни случаи тестовата кола изпраща сигнал до светофарите да сменят светлината на зелена. Веднага откакто транспортното средство премине кръстовището, светофарът се връща към естествена работа.

Между другото, новата технология ще помогне освен на службите за незабавна помощ, само че и на елементарните водачи. Системата автоматизирано се свързва с адаптивния круиз надзор, с цел да пресметна времето за доближаване на автомобила.

В резултат на това колата стига до светофара, когато светне зелената светлина. Дори когато следва прекъсване на алена светлина, системата ще може да понижи внезапното прекъсване, като по този метод ще направи шофирането по пътя по-плавно.



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР