Министерството на външните работи (МВнР) предупреждава българските граждани да не

...
Министерството на външните работи (МВнР) предупреждава българските граждани да не
Коментари Харесай

МвНР: Не пътувайте в част от Италия, потоп

Министерството на външните работи (МВнР) предизвестява българските жители да не пътуват в част от Италия поради неприятно време, пишат от ведомството.

В известие на ситуационния център на министерството се акцентира, че проливните дъждове, обхванали област Емилия-Романя, са предизвикали преливане на потоци, канали и внезапно повишение на равнищата на реките в региона, в резултат на което е била оповестена алена паника сред Модена и Пиаченца.

Десетки пътища са били прекратени от свлачища, срутени са дребни мостове, наводнени са приземни етажи на къщи. Местните управляващи са евакуирали поданици от Лангиряно, Мулацано (Парма) и Кампогалиано (Модена).

Вълната на неприятно време е засегнала и област Венето, по-специално провинции Ровиго, Тревизо и Кастелфранко Венето, където се оповестява за наводнения, паднали дървета и нанесени материални вреди. Тревогата за вулкана на о. Стромболи (част от Еолийските острови) е била нараснала от жълт до оранжев код.

Министерство на външните работи поучава българските жители да се въздържат от пътувания в засегнатите от неприятното време области, както и прецизно да следват инструкциите и рекомендациите на локалните управляващи.

При потребност от подпомагане, българските жители в Италианската република, могат да се обръщат към Посолството на Република България в Рим на следните телефонни номера:  +39 06 322 4640 , +39 06 322 4643, както и на мобилен телефонен номер в извънработно време:  +39 349 492 7764 . Сигнали може да се подават и на имейл адреса на посолството:  [email protected] . Консулско подпомагане може да бъде получено и от Генералното консулство на Република България в Милано, на следните телефонни номера:  0039 3756596458 00390284942941 , както и на имейл адрес:  [email protected] .

Сигнали и молби за подпомагане при бедствени обстановки на български жители се одобряват непрекъснато и на телефонните линии на дирекция „ Ситуационен център “:  +359 2 948 24 04 +359 2 971 38 56  или на имейл:  [email protected] .

Министерство на външните работи препоръчва на българските жители, при пътувания в чужбина, да се възползват от опцията да се записват в рубриката  „ Пътувам за… ” .
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР