Българските работници в Обединеното кралство намаляват заради икономическата криза и

...
Българските работници в Обединеното кралство намаляват заради икономическата криза и
Коментари Харесай

Близо 50 000 българи са се завърнали от Англия у нас

Българските служащи в Обединеното кралство понижават поради икономическата рецесия и по-трудните условия за намиране на работа. И въпреки към момента да има огромна търсене на работа ръка на Острова, възможностите за нашенците да бъдат наети не са огромни. 
Прочетете още
Огласени данни за имиграцията в Обединеното кралство демонстрираха забележителен спад на българските служащи. Ако през 2019 година са били към 128 000 души, то в този момент са 86 000. Българско изследване също откри, че 47 000 нашенци са се завърнали от Англия в родината. Голяма част са създали това по време на пандемията и последвалата икономическа рецесия.

Безработицата във Англия ненадейно се увеличи над 4 %. Това е неприятна вест за българите, които не престават да гледат на Острова като на опция за по-добър живот, написа Нова тв. 

" Според мен разликата отпреди 2019 година и Брекзит е, че идваха хора и в същото време си отиваха.Но в този момент след Брекзит дадени хора са си отишли, а не са пристигнали същата численост нови хора. И най-вече поради новите правила, които изискват работни визи. Повечето български служащи са нископлатени специалности в строителството, в почистването, за които тези работни визи, които държавното управление е въвело, не работят. Затова, съгласно мен, казусът не е в неналичието на искащи, а в неналичието на опция всеки, който желае, да пристигна ", декларира Атанас Чиков, миграционен съветник.

Атанас Чиков е миграционен съветник и всеки ден вижда по какъв начин новата английска визова система препъва европейците, опитващи се да дойдат на Острова да се трудят. Едва 5% от издаваните визи са за жители от европейски страни.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР