Григор Димитров избра да не играе подготвителен турнир в седмицата

...
Григор Димитров избра да не играе подготвителен турнир в седмицата
Коментари Харесай

Ранглисти: Григор остава в топ 10, но преследвачите скъсяват дистанцията спрямо него

Григор Димитров избра да не играе предварителен шампионат в седмицата преди Уимбълдън, както до момента е правил в цялата си кариера и надлежно остана с точков актив от 3750 пункта, запазвайки своето 10-то място в класацията. Подобен избор направиха всички членове на международния топ 10, които също също не означават никакво двожение в международната класация, което значи, че българинът остана на 80 точки от деветия Алекс Де Минор и на 275 точки от осмия Каспър Рууд.

Хуберт Хуркач и Андрей Рубльов пък са надлежно с актив от 4235 и 4420 точки, което ги прави достижима цел за Григор, в случай че той повтори най-хубавото си достижение в своята кариера от Уимбълдън, а точно постигане до 1/2-финалите. Преследвачите на българина обаче съкратяват дистанцията си от него. Стефанос Цицпас е единствено на 5 пункта от Димитров, а Тейлър Фриц спеели купата в Ийстбърн, което го приближава на 400 точки от първенеца в Бризбейн, а американецът през предходната година доближи единствено до втория кръг на Уимбълдън, до момента в който нашият съотечественик направи рейд до 1/8-финалите на надпреварата.

13-тият Томи Пол пък загуби 105 пункта от своя общ общ брой и сега разполага с тъкмо 3105 ATP точки, а Бен Шелтън и Холгер Руне допълват топ 15, намирайки се на над 1000 пункта зад родния ни представител.

 

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР