Фондация За споделено родителство“ предлага промени в Семейния кодекс, които

...
Фондация За споделено родителство“ предлага промени в Семейния кодекс, които
Коментари Харесай

Фондация предлага промени в Семейния кодекс за бащинството

Фондация „ За споделено родителство “ предлага промени в Семейния кодекс, които да уредят, че при бракоразводните каузи бащинството ще се третира аналогично на майчинството.

Предлага се да се откри най-малък обезпечен интервал за времето, прекарано от детето с всеки родител, без да може съдът да дефинира време под тази минимална граница.

Слави Несторов, началник на неправителствената организация, анонсира и иден митинг на 26 декември в София. Проявата ще означи „ Деня на бащата “ и ще сложи акцент върху казуса с по този начин нареченото „ родителско отчуждение “ при децата на разведените и разграничени родители.

„ Аз персонално допреди 2 години не знаех за сходно нещо. Не знаех за термините „ родителско отчуждение “. Не знаех, че толкоз деца страдат, че толкоз майки и татковци страдат поради това, че не виждат децата си, тъй като за един родител най-тежкото нещо е, когато не вижда детето си, когато не вижда по какъв начин то израства, когато не е част от живота му. Затова желая привлекат повече внимание и се надявам, че митинга ще даде първата крачка към публичното припознаване на този проблем “.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР