В последните няколко дни изтече проектодоклад на Надзорния съвет на

...
В последните няколко дни изтече проектодоклад на Надзорния съвет на
Коментари Харесай

Кирил Петков: ГЕРБ искат да откраднат 100 млн. лева от пенсионерите

В последните няколко дни изтече проектодоклад на Надзорния съвет на Национален осигурителен институт. В този отчет Национален осигурителен институт се пробват да откраднат 100 млн. лв. от българските пенсионери, като не създадат нарастване от 11%, а от 10%. Това сподели пред публицисти в Русе съпредседателят на " ".

Опитват се да вземат по 8 лв. от всеки пенсионер все месец, като се скрият зад това, че инфлацията била по-ниска. От уеб страницата на Национален осигурителен институт чета: Индексът на потребителските цени е показател, който е прибавен при съствянето на държавния бюджет. Така че няма никаква причина да се вземат от пенсионерите всеки месец по 8 лв., с цел да се дадат, най-вероятно, на някои доближени компании, съобщи Василев. Това е остарелият модел на ръководство, който те се пробват да върнат. Няма да го позволим, добави той.

Това е директна кражба и безспорен скандал. Парите ги има в бюджета, те са обезпечени. В момента събираме подписи да се направи изключително съвещание на Народното събрание, което да вземе решение да задължи Национален осигурителен институт и държавното управление да изпълнят бюджета по този начин, както той е написан, заяви.

Също по този начин през днешния ден се оказа, че беше стартирано да се плашат хората с повдигане на цената на тока – още веднъж без никаква причина, тъй като средствата са обезпечени, бяха превдени и идващият Министерски съвет анулира решението, уточни някогашният министър председател. Днес разбираме, че са анулирани състезания за комерсиалните аташета в чужбина, с цел да могат компаниите да намират сътрудници и да се изнася продукция които бяха извънредно тежки. Всичко това се случва за два-три дни, по тази причина желаеме да разберем кой носи отговорност за това – дали Министерски съвет и министър-предсеадтелят или едни хора откъм гърба, които дърпат конците, разяснява Денков.

Виждаме, че действително са назад на власт и към този момент желаят да откраднат 100 млн. от пенсионерите. Няма да им разгадаем. Свикваме изключително съвещание на Народното събрание и ще задължим Министерския съвет да платят 100 млн. на пенсионерите, както е заложено в бюджета, акцентира съпредседателят на " ".

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР