Фондация Карин дом и Градската художествена галерия Борис Георгиев -

...
Фондация Карин дом и Градската художествена галерия Борис Георгиев -
Коментари Харесай

Днес Варна почита Иван Станчов с прожекция на филма Рицарят с раница

Фондация " Карин дом " и Градската художествена изложба " Борис Георгиев " - Варна ще почетат паметта на огромния човеколюбец Иван Станчов на 3 декември с прожекция на документалния филм " Рицарят с раница ".

Режисьор и оператор на кино лентата е Петър Бонин, сценарист - Нина Локмаджиева. Филмът споделя за историята на рода Станчови, за дипломатическата активност на Иван Станчов, за основаването на “Карин Дом ”, за традициите на добротворството.

Началото е в 17.00 ч. в Градската изложба. Продължителността е 1 час. Входът свободен.

Паралелна прожекция е проведена от фондацията и в София, също на 3 декември в Дома на киното от 18:00 до 19:45.

С благотворителна цел в интерес на Карин дом ще бъдат препоръчани фото портрети на Иван Станчов, правени от Нина Локмаджиева по време на фотосите на кино лентата, както и книгата " Дипломат и градинар ", на бащата на Иван Станчов, издадена от “Карин дом ”, която споделя за историята на фамилията, вплетена в бурните събития на епохата.

След прожекцията на кино лентата във Варна феновете ще могат да прегледат едно от най-ценните притежания на Градската художествена изложба " Борис Георгиев " - " Портрети на делегати, участници в подписването на Вестфалския мир през 1648 година " Тя съдържа 9 портрета на знатни особи от град Гент, рисувани от нидерландския занаятчия Анселм Ван Хуле през 1647-1648 година

Благодарение на Иван Станчов тази изключителна и неповторима за България сбирка в този момент е част от непрекъснатата експозиция на Варненската изложба и е налична за жителите на Варна и многочислените посетители на града.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР