Фондът предвижда ръстът на брутния вътрешен продукт на страната в

...
Фондът предвижда ръстът на брутния вътрешен продукт на страната в
Коментари Харесай

МВФ предупреди Китай за "опасните" нива на дълг

Фондът планува растежът на брутния вътрешен артикул на страната в интервала 2018-2020 година да бъде приблизително 6.4%, което е 0.4 процентни пункта повече от предходните прогнози

© China Newsphoto Още по тематиката
Покачването идва по време на затишието в нападателната изразителност по оста Вашингтон - Пхенян
15 авг 2017 11 авг 2017
Китайският авиационен конгломерат HNA Group даде по-висока оферта за концесията на летище Пловдив от локалния консорциум сред ПИМК и " Тракия икономическа зона "
3 авг 2017
Германската компания усъвършенства финансовия си резултат с 10% през второто тримесечие имесечие
3 авг 2017
До 2019 година напредък ще има, само че ще е дребен, а инфлацията в това време ще остане ниска
25 юли 2017

300%
от Брутният вътрешен продукт се чака да доближи дългът на Китай през 2022 г.Китайската стопанска система ще усили растежа си през идващите три години, главно поради подценяваните предизвестия за рисково високите равнища на дълга. Това се споделя в нов отчет на Международният валутен фонд (МВФ), написа Financial Times.

Фондът планува растежът на брутния вътрешен артикул на страната в интервала 2018-2020 година да бъде приблизително 6.4%, което е 0.4 процентни пункта повече от предходните прогнози на финансовата институция. Също по този начин съгласно новите предвиждания втората по величина стопанска система в света ще нарасне с 6.7% през 2017 година

Колкото повече, толкоз повече

Китайското държавно управление, което си е сложило задачата удвои Брутният вътрешен продукт в интервала от 2010 година до 2020 година, постепено е увеличавола дълга, с цел да извърши обещанието. " Китайските управляващи биха създали всичко, единствено с цел да доближат задачата си за Брутният вътрешен продукт през 2020 година ", настояват от МВФ. " Международният опит демонстрира, че растежът на заемите насочва Китай в рискова посока, където съществуват опасности от изцяло закъснение и осуетяване на пазарите. "

Миналогодишните прогнози бяха по-благоприятни за Китай, като тогава фондът предиждаше през идващите пет години дългът на страната да доближи 270% от Брутният вътрешен продукт. Сега обаче МВФ чака съотношението да се повиши от 235% до съвсем 300% до 2022 година, са споделя в отчета.

Увеличението на дълга би лимитирало фискалните благоприятни условия за дейности против евентуални рецесии на банковия пазар в страната.

Пекин отхвърли рецензиите и предизвестията на МВФ, като уточни други аргументи за растежа на китайката стопанска система: " Силното показване на китайската стопанска система през 2017 година не е резултат единствено на стимулиращи политики, а е отражение на балансиране и преструктуриране. "

Причината

След международната финансова рецесия Китай стартира да влага масирано в инфраструктура, а локални компании започнаха да получават западни и американски съперници. Повечето придобивания на китайски компании станаха част от капманията на страната за нов " път на коприната " (Belt and Road).

Проектът Belt and Road, който беше разгласен през 2013 година, цели да свързва Китай със западните пазари. Компании като HNA Group, Dalian Wanda Group и Fosun Group се възползваха от предпоставките и закупиха разнообразни бизнеси - от футболни клубове в Европа до кино студия в Съединени американски щати. Това докара до вложението на рекордните 220 млрд $ за 2016 година в активи отвън границите на страната.

Повишеният интерес към закупуването на западни компании докара до терзания в Пекин към приключването на капитали. За това китайското държавно управление стегна регулациите към сходни покупко-продажби.

" Участието на частния бранш на пазара към момента остава огранично от държавните компании, това демонстрира политическото въздействие на пазара, " споделят от фонда в рекомендация към прекомерно огромната власт на Комунистическата партия на Китай над държавните компании.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР