Фоларин Балогун ще дебютира за американския национален отбор на предстоящия

...
Фоларин Балогун ще дебютира за американския национален отбор на предстоящия
Коментари Харесай

Балогун избра за коя нация ще играе

Фоларин Балогун ще дебютира за американския народен тим на идния шампионат КОНКАКАФ Голд Къп, откакто ФИФА утвърди молбата на Съединени американски щати. До момента нападателят беше част от младежкия състав на Англия.

Балогун е роден в Ню Йорк и с изключение на за Съединени американски щати и Англия, той имаше право да играе и за Нигерия, откъдето са неговите родители.

Нападателят прави най-силния сезон в кариерата си тази година, в която играе като преотстъпен в Реймс от Арсенал. Той има 36 мача и 20 гола за френския клуб през този сезон.

" Имаме родственици в Ню Йорк и преди време родителите ми са били за няколко месеца в Съединени американски щати. Семейството обаче се е върнало в Лондон скоро след раждането ми ", изяснява Балогун на уеб страницата на френската федерация.
 Голмайстор на Арсенал се разсърди и загатна, че няма да играе за Англия Голмайстор на Арсенал се разсърди и загатна, че няма да играе за Англия
Балогун е играл за Англия и Съединени американски щати в юношеска възраст, преди да избере Англия за младежите до 21 години. Само след пет седмици те ще играят на европейското състезание по футбол, на което домакини са Румъния и Грузия.

Английската футболна федерация също е одобрила смяната за Балогун. Така той ще може да играе за Съединени американски щати на шампионата КОНКАКАФ Голд Къп, който ще се провден сред 24 юни и 16 юли в страната.

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР