.focus-news.netТереза Мей ще постави само половината от споразумението за Брекзит

...
.focus-news.netТереза Мей ще постави само половината от споразумението за Брекзит
Коментари Харесай

The Guardian: Tереза Мей се опитва да печели време

.

focus-news.net

Тереза Мей ще сложи единствено половината от съглашението за Брекзит на гласоподаване в петък, в финален обезверен опит да обезпечи поддръжката на депутатите, защото висши министри от кабинета ясно обявиха, че тя би трябвало да напусне премиерския пост доста скоро, написа английския вестник The Guardian.

В деня, в който Англия в началото трябваше да напусне Европейски Съюз - нещо, което Мей даде обещание, ще се случи повече от 100 пъти - министър председателят ще подложи на гласоподаване единствено съглашението за отдръпване, като обещаwa да се отдръпна, в случай че депутатите я одобрят.

Мей се надява, че някои депутати от лейбъристите биха могли да поддържат съглашението за отдръпване, което поставя завършек на участието на Англия в Европейски Съюз, без политическата декларация за бъдещите връзки на Англия с Брюксел.

Въпреки това този вид остава извънредно малко евентуален, защото лейбъристите настояват, че в никакъв случай няма да гласоподават за „ Брекзит със завързани очи ”, до момента в който към 30 евроскептични тори и десетте депутати от Демократичната юнионистка партия също се опълчват на съглашението.

Депутатите ще бъдат предизвестени, че неуспехът да се поддържа съглашението за отдръпване този път ще докара до дълготрайно закъснение на Брекзит, което изисква присъединяване в изборите за Европейски парламент или отдръпване без съглашение на 12 април.

Депутатите, които поддържат по-мек Брекзит, в това време работят по нов кръг от гласувания за другите възможности в понеделник, в това число компромис, който може да комбинира поддръжката на тези депутати, които гласоподаваха за митнически съюз, за проекта на лейбъристите и за вид „ Норвегия “ наименуван „ Общ пазар 2.0 “.

Европейските водачи обаче са скептично настроени, че тези старания ще се увенчая с триумф, основният договарящ на Европейски Съюз Мишел Барние сподели на дипломатите в четвъртък, Брекзит без съглашение към този момент е " най-правдоподобният резултат " и подреди да стартира работа по този вид.

Британският министър председател упорства, че към момента може да реализира прогрес, като твърди, че самото подписване на съглашението за отдръпване ще разреши на Англия да избегне Брекзит на 12 април и да си обезпечи още пет седмици за предоговаряне на политическата декларация, с цел да завоюва поддръжка за цялата договорка.

Това е по този начин, тъй като Европейски Съюз съобщи, че Обединеното кралство ще би трябвало да напусне на 12 април, в случай че не бъде признато съглашение, само че ще даде удължение до 22 май, в случай че съглашението за отдръпване бъде подписано.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР