Флагманът на руския Черноморски флот потъна. Русия потвърди, че ракетният

...
Флагманът на руския Черноморски флот потъна. Русия потвърди, че ракетният
Коментари Харесай

Руският крайцер „Москва“ потъна

Флагманът на съветския Черноморски флот потъна. Русия удостовери, че ракетният крайцер „ Москва “ е потопен в Черно море, предадоха международните организации.

Различават се версиите на Русия и Украйна по отношение на аргументите за потъването на кораба, дълъг 186 метра. Киев разгласи, че е блъснал с ракети „ Нептун “ гордостта на съветския Черноморски флот, което е причина за потъването му. Москва твърди, че корабът е потопен, откакто е изгубил резистентност, до момента в който е бил теглен на буксир назад към пристанище по време на стихия.

Часове по-рано Русия съобщи, че по кораба има съществени вреди, които са в резултат на пожар, а не на ракетен удар. Потъването на кораба „ Москва “ е нов тежък удар за Русия във войната ѝ против Украйна. В момента съветската войска, която беше разгромена в Киевска област от украинските сили, се готви за огромна атака в Донбас.

Няма информация дали има починали съветски военнослужещи. Руското министерство на защитата разгласи, че 500 души екипаж са били евакуирани. Потъването на кораба „ Москва “ се случва на фона на непрекъснатите бомбардировки на украински черноморски градове от страна на съветския флот. Изминаха 50 дни от нашествието на съветската войска на 24 февруари. Агресорът ежедневно прави военни закононарушения против цивилното население на Украйна.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР