Физическото възстановяване след раждането изисква своето време. Първият секс след

...
Физическото възстановяване след раждането изисква своето време. Първият секс след
Коментари Харесай

Секс след раждането – кога?


Физическото възобновяване след раждането изисква своето време. Първият секс след раждането обаче изисква освен цялостна физическа подготвеност, само че и уместно психо-емоционално положение. Колко време ще мине преди комплексното угаждане на тези фактори, зависи от положението на всяка жена. Едно е несъмнено – належащо е самообладание.

Счита се, че физическото възобновяване след рaждане лишава най-малко 5-6 седмици . Секс на по-ранен стадий крие риск от контузии или от развиване на уроинфекции .

След приключване на този интервал времето до първия секс след раждането зависи главно от това по кое време дамата ще бъде прочувствено подготвена. В някои случаи подготовката лишава месеци, даже година.

Но рано или късно, моментът на първия секс след раждането идва. И съгласно специалистите е добре дамите да са готови за това, което може да се случи.

Ниско либидо
Проблемите с либидото се смятат за обикновено събитие измежду младите майки. Те са естествено разследване от недоспиването и хормоналните промени, настъпващи в интервала на кърмeне. Сексуалното увлечение ще се върне, по кое време

- зависи и от двамата сътрудници.

Отслабена вагинална секреция
В изискванията на невисок естроген, значим за старта на лактацията на млечните жлези, естественото лубрикиране на влагалищната лигавица отслабва. Затова вагиналната сухота е чест проблем при секс скоро след раждане. За превъзмогването му е значимо да се разчита на по-дълга любовна игра за реализиране на по-пълна полова въбуда на дамата. Каот допълнение постоянно може да се разчита на лубриканти – наложително такива с оптимално натурален състав за отбягване дразненията на вагиналната лигавица.

Свързани публикации.. 5 неща, които всяка жена би трябвало да знае за лубрикантите 2 Протеин на целувката оказва помощ при полови дисфункции 0 Съсипват ли контрацептивите удоволствието от секса? 1

Болка
Ако не се вземат пълноценни ограничения против вагиналната сухота, първият секс след раждане постоянно е съпроводен от сериозен физически дискомфорт или болежка (диспареуния). Препоръчително е в такива случаи да се разчита на полови пози , които разрешават на дамата да управлява проникването по отношение на личните си чувства. В естествени случаи, когато физически дамата е изцяло възобновена, лубрикантите позвоялват бързо елиминиране на болковия дискомфорт при секс скоро след раждане.

При първи секс след раждане е добре да се съблюдава и рискът от нежелана брeменност. Дори да не е настъпила първата менструация, възможност дамата да е в овулация постоянно има. Не бива да се подценява и ролята на контрацептивите, подобаващи за млади майки. Защото в случай че първият секс след раждане изисква цялостна физическа и прочувствена подготвеност, то новата брeменност изисква още по-сериозна такава.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР